Beton ciré: de veelzijdige keuze voor een stijlvol interieur

Wonen door Djamila

Beton ciré wordt ook wel gewreven beton genoemd en is de laatste jaren een echte hype geworden. Je ziet deze techniek in steeds meer interieurs gebruikt worden, wat we wel begrijpen. Dit komt puur al doordat beton ciré extreem veelzijdig is. Je kunt dit materiaal bijvoorbeeld gebruiken voor vloeren, muren en zelfs meubels en aanrechtbladen. In dit artikel bespreken we de kenmerken, voordelen en toepassingen van beton ciré, en waarom het een uitstekende keuze is voor een stijlvol interieur.

Wat is beton ciré? 

Beton ciré is een mengsel van cement, hars, additieven en pigmenten. Het onderscheidt zich van traditioneel beton door de toevoeging van hars, wat zorgt voor een flexibele en waterdichte afwerking. Het kan in dunne lagen worden aangebracht, meestal tussen de 2 en 3 millimeter dik, waardoor het ideaal is voor renovatieprojecten. Het kan direct over bestaande oppervlakken zoals tegels, hout en beton worden aangebracht, wat tijd en kosten bespaart bij het opknappen van een ruimte. Het kan eventueel ook gelegd worden over een gietvloer.

Wat zijn de voordelen van beton ciré?

Beton cire is dus zeer veelzijdig, maar biedt natuurlijk nog meer voordelen. Hieronder vind je ze:

  1. Duurzaamheid: Beton ciré is extreem duurzaam en bestand tegen slijtage. Het is ideaal voor ruimtes met veel verkeer, zoals keukens, badkamers en gangen.

  2. Waterdicht: Dankzij de toevoeging van hars is beton ciré waterdicht, waardoor het perfect is voor gebruik in natte ruimtes zoals badkamers en douches.

  3. Naadloos: Een van de grootste voordelen van beton ciré is de naadloze afwerking. Dit zorgt niet alleen voor een strakke en moderne uitstraling, maar maakt het ook gemakkelijker schoon te maken en hygiënischer.

  4. Veelzijdigheid: Beton ciré is beschikbaar in een breed scala aan kleuren en afwerkingen. Of je nu een glanzende, matte of satijnen look wilt, beton ciré kan aan je specifieke wensen voldoen.

  5. Onderhoudsvriendelijk: Het onderhoud van beton ciré is eenvoudig. Regelmatig schoonmaken met een zachte doek en milde reinigingsmiddelen is voldoende om het oppervlak in topconditie te houden.

Hoe kun je beton ciré in een interieur toepassen?

Beton ciré kan op verschillende manieren in een interieur worden toegepast, waardoor het een veelzijdige keuze is voor zowel residentiële als commerciële ruimtes. Hieronder vind je een paar opties op hoe www.g-vloeren.nl beton ciré kan toepassen in je interieur:

  • Vloeren: Beton ciré vloeren zijn populair vanwege hun duurzaamheid en naadloze afwerking. Ze geven een moderne en industriële uitstraling aan elke ruimte. Bovendien zijn ze bestand tegen vocht en slijtage, wat ze ideaal maakt voor keukens en badkamers.

  • Wanden: Beton ciré wanden kunnen een dramatisch effect creëren in een interieur. Ze zijn perfect voor accentmuren en kunnen worden gebruikt om een gevoel van continuïteit en ruimte te creëren.

  • Aanrechtbladen: Voor een moderne keuken zijn beton ciré aanrechtbladen een uitstekende keuze. Ze zijn hittebestendig en gemakkelijk schoon te maken, wat ze zowel praktisch als esthetisch aantrekkelijk maakt.

  • Badkamers: Dankzij de waterdichte eigenschappen is beton ciré ideaal voor badkamers. Het kan worden gebruikt voor vloeren, wanden, douchevloeren en zelfs wastafelbladen, waardoor een uniforme en strakke look ontstaat.

  • Meubels: Beton ciré kan ook worden gebruikt om unieke meubels te creëren, zoals tafels, stoelen en kasten. Dit materiaal geeft meubels een robuuste en moderne uitstraling die in elk interieur past.

Je weet nu wat beton ciré is en hoe het toegepast kan worden in je woning. Gebruik onze suggesties om je huis om te toveren in een waar paradijs!