Wow! Tattoo van Roxanne Kwant blijkt levensreddend te zijn

Media door Alyssa

Roxanne Kwant staat natuurlijk bekend als de influencer die behoorlijk vaak grapjes uit haar mouw schudt. Maar wisten jullie dat achter die smile een dagelijkse struggle met diabetes schuilt? Yep, dag in dag uit moet ze haar bloedsuiker in de gaten houden om problemen zoals een hypo te voorkomen. En precies dat laatste overkwam haar eens op een festival. Gelukkig had ze toen een bijzondere "diabetestatoeage" die haar echt uit de brand hielp.

De tattoo die Roxanne Kwant redde

Roxanne Kwant zette ooit een diabetestatoeage en dit deed ze eigenlijk meer als een grapje. Destijds dacht Roxanne er niet echt over na hoe handig die tatoeage zou kunnen zijn. Totdat ze tijdens een festival plots een hypo kreeg, dit betekent dat haar bloedsuiker gevaarlijk laag werd. Door de hypo kon ze niet meer praten. Maar gelukkig was daar de tatoeage! Ondanks de lage bloedsuikerspiegel lukte het Roxanne nog wel om naar haar tattoo te wijzen. "Ik zat helemaal onderuitgezakt tegen een schutting en kon echt geen woord meer uitbrengen", vertelt ze in gesprek met De Telegraaf. "Het enige wat ik wel nog kon doen, was wijzen naar mijn tattoo: 'Diabetic 1'. Ik had die tattoo eigenlijk in een soort rebelse bui laten zetten, maar die heeft me toen toch echt weten te redden."

Leuk, maar ontmoedigend leven 

Ondanks de uitdagingen van diabetes, geniet Roxanne Kwant van haar leven. "Ik heb echt een heel leuk leven", deelt ze. Maar ze geeft ook toe dat het soms zwaar is om de ziekte te hebben. "Het is best ontmoedigend soms. Je bent eigenlijk de hele dag bezig om je bloedsuiker op peil te houden. Helaas is dat niet iets waar je even mee kunt stoppen. Dat is iets wat ik mijn leven lang zal moeten blijven doen en dat is behoorlijk vermoeiend."

Positieve vibes only

Hoewel diabetes een constante strijd is, blijft Roxanne positief in het leven staan. Haar verhaal herinnert ons eraan dat achter de glimlach van onze favoriete influencers vaak meer schuilt dan we denken. Roxanne blijft strijden en inspireert haar volgers om positief te blijven, ongeacht de obstakels die ze tegenkomen. Dus de volgende keer dat je Roxanne ziet stralen op je feed, weet je dat ze meer is dan alleen een vrolijke influencer. Ze is een echte fighter die haar diabetes onder controle houdt en ons allemaal laat zien dat je, ongeacht de uitdagingen, een geweldig leven kunt leiden.

Lees ook: Dit is waarom Beate haar mobiel bij zich mocht houden tijdens De Bachelor