4 creatieve ideeën voor een meidenavond thuis 

Liefde door Zara

Hoe lastig het ook kan zijn om de hele vriendinnengroep bij elkaar te rapen, het is keer op keer weer net zo gezellig. Zijn jullie toch toe aan iets anders dan een terrasje, uit eten of een filmavond? Houd dan snel de agenda’s bij elkaar voor een paar creatieve meidenavond ideeën die je meteen wil inplannen.

Dit zijn leuke dingen om te doen op een meidenavond:

1. Sip ‘n Paint

Maak je geen zorgen: je hoeft geen getalenteerde schilder te zijn om hieraan mee te doen. Het gaat echt om de gezelligheid en is echt een leuke manier om je vriendinnen vanuit een andere kant te leren kennen. Kies zelf of je er een thema aan koppelt, of dat je vrije keuze hebt in je kunstwerk. Haal de benodigdheden binnen zoals verf, schildersezel en natuurlijk een lekkere wijn, en het feest kan beginnen. Doe bijvoorbeeld ook inspiratie op op TikTok, zodat je ziet wat andere vriendengroepen in huis halen.

2. Powerpoint Night

Tijd om je presentatie skills te testen. Organiseer een presentatieavond waarbij je vriendinnen om en om een presentatie gaan geven. Het onderwerp mag overal over gaan. Bepaal samen of je er een thema aan koppelt, zoals liefdesleven, werk, studie, een hobby of dates. Maak het interactief met polls of statistieken - je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Dat belooft nog eens een entertainende meidenavond te worden.

3. Cocktail Night 

Haal je bartender skills naar boven met een avond vol cocktails. Het idee is om elk een eigen cocktail te maken en deze in rondes te genieten. Kies bijvoorbeeld allemaal een kleur uit en maak in dat thema een lekkere cocktail. Bij de kleur geel maak je bijvoorbeeld een pornstar martini en bij rood een bloody mary. Deze meidenavond belooft net iets anders te worden dan samen aan de wijn.

Lees ook: Leer je vrienden nog beter kennen met deze vragen

4. Trivia Night

Hoe goed ken jij je vriendinnen? Daag elkaar uit met een eigen trivia of Kahoot bij de meidenavond. Laat elke vriendin er een paar vragen in zetten om er één grote quiz van te maken. Ook de vragen mogen zo gek mogelijk als je het zelf wilt. Wat was de naam van je eerste huisdier of hoelang duurde jouw vorige relatie? Wie was je lievelingsdocent op school en wat is iets wat anderen nog niet over jou weten? Spreek samen af of er een prijs te winnen valt voor de winnaar.