Alles wat je wilt weten over microblading
De laatste tijd worden er veel verschillende benamingen gegeven aan het pigmenteren van je wenkbrauwen, maar de meest voorkomende is: microblading. Heb jij er al eens van gehoord? In dit artikel vertellen we je alles wat je hierover wilt weten.
Wat is microblading?
Dit is de term die gegeven wordt voor het aanbrengen van semi-permanente make-up. We hebben het hierbij dus niet over het tatoeëren van je wenkbrauwen, dat is weer iets anders en wel echt permanent. Er bestaan verschillende technieken voor het microbladen van je eyebrows. Zo is er de hairstroke, ombre- en schaduwtechniek. Welke het beste bij jou past, is afhankelijk van wat je zelf het mooist vind en wat de specialist jou aanraadt. De ene optie maakt je wenkbrauwen wat voller en donkerder, terwijl een andere variant je wenkbrauwen een wat natuurlijkere look geeft door meer ‘haartjes’ aan te brengen. In Nederland wordt microblading ook wel de ‘mesjestechniek’ genoemd.
Hoe gaat microblading in z’n werk?
Nadat je een keuze hebt gemaakt voor een van de technieken, wordt het pigment handmatig in de huid gebracht. Dit doet bijvoorbeeld een schoonheidsspecialiste. Met een mesje worden er oppervlakkige sneetjes gemaakt in de huid bij de wenkbrauwen. Vervolgens wordt er in deze kleine wondjes pigment aangebracht. De schoonheidsspecialiste wrijft dat pigment er als het ware in. Het resultaat? Natuurlijk ogende, volle wenkbrauwen.
Ook interessant: zo kom je van pluizig haar af
Nadelen van microblading
Helaas zijn er ook wat nadelen aan verbonden. Het kan fijn zijn om deze te weten voordat je de keuze maakt om je wenkbrauwen te pigmenteren. Eén van de nadelen is dat deze vorm van accentueren niet echt geschikt is voor een vette huid. De kans is groot dat het pigment bij dit huidtype wordt afgestoten. Of nog erger: het pigment kan uitlopen. Hierdoor verdwijnt het natuurlijke effect. Dus mocht je een vettere huid hebben, dan is een wenkbrauwproduct of tatoeëren misschien een betere optie. Verder bestaat er kans op het ontstaan van littekentjes. Logisch, want er wordt natuurlijk wel wat schade aangebracht met het maken van die sneetjes in de huid. De techniek wordt met de hand uitgevoerd, wat betekent dat er altijd kans is dat het resultaat net iets anders uitpakt dan je voor ogen had. Wanneer je zelf je wenkbrauwen invult met een wenkbrauwproduct, heb je meer invloed op hoe ze eruit komen te zien. Het pigment van microblading is semi-permanent, dus het blijft niet voor altijd zitten. Bij de één vervaagd de kleur sneller dan bij de ander. Dit is van verschillende factoren afhankelijk, zoals je huidtype en de soort behandeling.