Dit kan de reden zijn dat je (bijna) altijd ongesteld bent tijdens volle maan
Voor wie er heilig in geloven kan de stand van de maan een heleboel dingen betekenen. Zo zou je altijd een beetje onrustig zijn tijdens een volle maan en zouden er op dat moment een aantal weerwolven wakker worden. En hoe graag we Scott McCall en Derek Hale in het echt zouden willen zien, wij vrouwen hebben tijdens de volle maan wel andere dingen aan ons hoofd: onze menstruatie. Maar heeft deze ongesteldheid dan ook daadwerkelijk wat te maken met hoe vol de maan wel niet is?
Cyclussen
Net zoals in de natuur hebben vrouwen ook verschillende cyclussen, of misschien mooier gezegd, verschillende seizoenen. Waar je je de ene maand blij en vrolijk voelt, voel je je (door hormonen) in andere maanden een stuk somberder en zie je door de bomen het bos niet meer. Steeds meer vrouwen proberen hun maandelijkse cyclussen beter te begrijpen door deze bijvoorbeeld goed bij te houden. Ander eten, andere activiteiten of andere vitamines. Het begrijpen van het vrouwelijk lichaam is lastig, maar zeker de moeite waard wanneer je graag wat structuur zou willen aanbrengen in je leven.
Verband met de volle maan
De menstruatiecyclus van de gemiddelde vrouw duurt zo'n 28 dagen en bestaat uit vier fases. De folliculaire fase, ovulatiefase, luttele fase en de menstruatiefase. En laat dit nu precies even lang zijn als de cyclus van de maan... Ook deze bestaat uit vier fases: de nieuwe maan, wassende maan, volle maan en afnemende maan. Coincidence or not? Er is nog geen overtuigend bewijs van, maar steeds meer vrouwen vragen zich af of deze twee cyclussen iets met elkaar te maken hebben. Zo zijn er namelijk veel vrouwen tegelijkertijd ongesteld en dat valt vaak precies in de week van de volle maan óf de nieuwe maan.
Rode maancyclus en witte maancyclus
Er zijn zelfs al begrippen gevonden voor de twee cycli die er zouden zijn: de rode maancyclus en de witte maancyclus. Bij de rode maancyclus zou je menstruatiefase beginnen tijdens de volle maan en de ovulatie tijdens de nieuwe maan. Zelfbewustzijn, kracht en genezing staan hierbij in je leven dan erg centraal.
Bij de witte maancyclus is het juist andersom. Dan begin je je menstruatiecyclus tijdens de nieuwe maan en de ovulatie tijdens de volle maan. Hierbij staan begrippen als zorgzaamheid, vruchtbaarheid en familie centraal.
Houvast
Al met al kunnen we het niet bewijzen, maar het zijn wel mooie (en fijne) houvast punten als je meer structuur en rust in je leven wil krijgen. Ben je benieuwd naar jouw cyclus en het verband met de volle maan? Houd dan je cyclussen (en die van de maan) eens goed bij. Misschien is het wel levensveranderend voor je...
Lees ook: Horoscoop 2.0: Dit vertelt je ascendant over je persoonlijkheid