Pas op: dit zijn de dealbreakers van jouw love language

Relaties door Jennifer

Niet voor niets bestaat de love language. Het is een speciale taal, die alleen bedoeld is voor jou en je partner.

Zo kunnen jullie elkaar nóg beter begrijpen. Al leer je zo ook jezelf kennen. Dan weet je wat je wilt in een relatie of wat juist niet. Ja, het is ook slim om te weten wat een dealbreaker is binnen je relatie en date leven.

Lees ook: Dit is jouw love language op basis van je sterrenbeeld

Woorden

Als je love language vooral uit lieve woorden bestaat, dan krijg je deze woorden ook graag terug. Echte dealbreakers zijn dan ook wanneer je nooit complimentjes krijgt of een bedankje. Het klinkt misschien stom, maar in jouw geval is dat het echt niet. Jij bent hier nou eenmaal dol op en zegt bijvoorbeeld ook graag hoeveel je van je partner houdt. Als hij/zij dat een stuk minder doet, dan mag je daar best iets over zeggen. Woorden zijn gewoon belangrijk voor jou in een liefdesrelatie.

Andere dealbreakers bij love language ‘woorden’:

· Je partner heeft moeite om gevoelens te uiten
· In gesprekken met anderen praat je partner over jou als een kennis en niet als iemand, waar diegene echt dol(verliefd) op is

Cadeautjes

Sommige mensen vinden het heerlijk om cadeautjes te krijgen. Het betekent niet dat al deze mensen heel materialistisch zijn. Het gaat bij deze love language namelijk vooral om persoonlijke cadeautjes, waar aandacht aan wordt besteed. Een dealbreaker zou dus zijn, als iemand een heel waardeloos of onpersoonlijk cadeautje geeft. Of misschien vergeet je partner iets te geven op jullie anniversary. Daar kunnen sommige dus heel verdrietig om worden.

Andere dealbreakers bij love language ‘cadeautjes’:

· Je partner verrast je nooit met spontane cadeautjes
· Je krijgt geld in plaats van een zelfgekozen cadeautje
· Je partner noemt je oppervlakkig of hebzuchtig
· Je partner is erg gierig en veel bezig met Tikkies uitdelen (wie is wat schuldig?)

Tijd en aandacht

Je love language kan ook heel makkelijk zijn en gewoon bestaan uit quality time. Zolang je partner regelmatig tijd en aandacht voor je heeft, ben jij de gelukkigste persoon op deze aardbol. Alleen bestaan ook nu dus bepaalde dealbreakers, waardoor het mis kan gaan in een relatie. Misschien geeft je partner altijd de prioriteit aan zijn/haar werk, vrienden of familie en niet aan jou. Of iemand is vaak afwezig, wanneer diegene met jou is. Nou, zeg er wat van! Zit je partner weer op zijn/haar mobiel tijdens een avondje Netflix en chill? Pak de mobiel desnoods heel kinderachtig af. Het is nu tijd voor jullie.

Andere dealbreakers bij love language ‘tijd en aandacht’:

· Je partners agenda is altijd propvol
· Je partner plant (of cancelt) afspraken vlak van tevoren
· Je partner regelt nooit de meest creatieve dates
· Je partner luistert slecht naar je

Lichamelijke aanraking

Als je dol bent op lichamelijke aanraking en dit je love language is, dan word je minder blij van iemand die bijvoorbeeld het voorspel overslaat. Wáárom? Ook toon je graag in het openbaar, hoe verliefd je bent op je partner. Je raakt iemand waarschijnlijk continu aan en houdt de hele tijd zijn/haar hand vast. Ah! Een dealbreaker zou dus zijn, als iemand deze lichamelijke aanrakingen van jou afwijst. Dat doet dan echt pijn.

Andere dealbreakers bij love language ‘lichamelijke aanraking’:

· Je partner knuffelt niet veel
· Je partner deelt eigenlijk liever niet het bed
· Iemand vind je veel te plakkerig en aanhankelijk
· Iemand heeft vaak koude of klamme handen

Hulpvaardigheid

Dan hebben we nog mensen, die graag hulp krijgen van hun partner. Ja, ook hulpvaardigheid is een love language. Sommige mensen worden helemaal gelukkig, wanneer hun partner een kopje thee brengt of ontbijt op bed. Cute! Alleen wordt het een dealbreaker, wanneer iemand alleen voor zichzelf een kopje thee maakt. Eh, hallo? Of misschien heb je op een gegeven moment écht hulp nodig van je partner, maar krijg je dit niet. Dat zou ook een echte dealbreaker voor de relatie zijn. Net als wanneer je partner je niet genoeg waardeert in wat je doet. Aan de partner in kwestie: denk nog iets vaker aan je lover.

Andere dealbreakers bij love language ‘hulpvaardigheid’:

· Je partner helpt totaal niet mee in het huishouden
· Je partner helpt niet goed genoeg, zelfs niet als jij je overweldigd voelt
· Iemand noemt je veeleisend

Lees ook: Jij een knuffelkont en je partner niet? Zo ga je ermee om