Zo raak jij jouw bagage nooit kwijt tijdens een vlucht
Op vakantie gaan is heel leuk. Vaak verlies je jezelf ook helemaal tijdens de vakantie en ben je even helemaal lost. Niet letterlijk natuurlijk. Al is je bagage soms wel kwijt na de vakantie. Het gebeurt niet vaak, maar natuurlijk is het risico altijd aanwezig. Gelukkig kun je jezelf daarop voorbereiden! Met deze tips verlies je (hopelijk) nooit je bagage.
Lees ook: Met deze app weeg je eenvoudig je handbagage
1. Kies een opvallende bagageriem
Zorg allereerst dat jouw bagage ertussenuit springt tussen alle andere koffers. Kies daarom een opvallende bagageriem. Niet alleen valt je koffer meteen op, ook blijft de koffer goed dicht dankzij een bagageriem. Deze zit namelijk heel strak om je koffer. Je kunt eventueel zelfs een bagageriem met ingebouwd slotje kopen. Ideaal!
2. Neem één vlucht of vlucht met lange overstaptijd
We snappen dat het soms financieel niet haalbaar is, maar één lange vlucht is altijd de beste keus. In dat geval hebben jij en je bagage namelijk geen overstap, waar vooral je bagage vermist kan raken. Is een lange vlucht toch echt te duur? Kies dan voor een vlucht met een lange overstap. Dan heb je even wat meer tijd. En houd je vervolgens tijd over, zodra de bagage veilig is? Denk eens na over een loungepas. Kun je nog ergens relaxt chillen voor vertrek.
3. Pak de koffer zorgvuldig in
Wanneer je je koffer inpakt, kun je al maatregelen treffen voor een fijne vlucht. Pak de koffer zo zorgvuldig mogelijk in. Zorg vooral dat alle draden en andere dingen, waar ze naar kunnen kijken, goed zichtbaar blijven. Als alles makkelijk te zien is, hoeven ze ook niet te rommelen in je bagage. Dan vertrekt je bagage sneller naar het vliegtuig!
4. Hang bagagelabels aan je koffer (én leg ze erin)
Vervolgens is het goed om bagagelabels niet alleen aan je koffer te hangen. Leg ook informatie aan de binnenkant van je bagage. Aan de buitenkant hoef je trouwens echt niet per se je adres neer te zetten. Schrijf hier gewoon alleen je volledige naam, emailadres en telefoonnummer. Het adres kan je overigens wél op een bagagelabel aan de binnenkant schrijven. Zo heeft je koffer altijd informatie over jou, ook als de bagagelabel eraf valt.
5. Verwijder oude bagagestickers
Vergeet ook niet alle oude bagagestickers van je koffer te halen. Het is een leuke herinnering, maar het kan ook voor verwarring zorgen. Ze zullen heus wel de juiste bagagesticker eruit pikken, maar neem toch altijd het zekere voor het onzekere. De oude bagagestickers kun je ook bewaren in een journal, hè?
6. Leg een AirTag in je koffer
Tegenwoordig gebruiken mensen vaak zogenoemde AirTags om dingen op te sporen. Zo hangen mensen een AirTag aan hun huisdier, maar leggen ze het ook in hun koffer. Even leek een AirTag in je koffer onveilig, omdat men dacht dat hier een li-ion accu in ging. Dit soort accu’s mogen nooit mee in je bagage vanwege het brandgevaar. Later bleek dat in de AirTag gewoon een ‘simpel’ knoopcelbatterijtje zit. Dat is zo’n batterij, die ook je horloge in leven houdt. En een horloge mag gewoon mee, dus de AirTag in je koffer ook. Heel handig, want met een iPhone ben je zo altijd connected met je bagage.
7. Check je bagage op tijd in
Inmiddels is het eigenlijk heel normaal, maar toch zal niet iedereen op tijd arriveren op het vliegveld. Dit is wel een slim idee. Niet alleen in verband met lange wachtrijen, maar ook vanwege je bagage. Nadat je bagage is ingecheckt, maakt het nog een hele route richting het vliegtuig, hè? Stel je eens voor dat dit allemaal last minute gebeurt. Natuurlijk houden vliegvelden ook rekening met laatkomers, maar je weet het nooit. Straks raken ze in alle haast je koffer kwijt.
8. Dubbelcheck de bagagesticker
Check tot slot altijd de nieuwe bagagesticker, die op je koffer wordt geplaatst. Het personeel op het vliegveld doen hun werk vast goed, maar een extra check kan nooit kwaad. Het geeft je ook gewoon extra rust in je hoofd, zodra je weet wat op het bagagelabel staat.
Lees ook: Met deze lifehack ligt jouw koffer altijd als eerste op de bagageband