Zo haal je je partner over om samen een hond of kat te nemen 

Vrije tijd door Angel

Je wilt dolgraag een huisdier zoals een hond of kat. Maar je partner ziet dat (nog) niet echt zitten. Er zitten veel voordelen aan deze gezellige diertjes: ze maken een deel uit het ‘gezin’. Je hebt zo je dagelijkse wandeling en altijd iemand om te knuffelen op de bank. 

Lees ook: Van Eduard tot Jan-Willem: 93 leuke mensennamen voor katten

Hond of kat

Een hond nemen vergt wat meer werk dan een kat: je moet het uitlaten, trainen en aandacht geven. Het verschilt ook per ras. Een schoothond is iets minder actief dan een grotere hond bijvoorbeeld. Keuze genoeg om een hond te kiezen die bij jullie karakters past!

Een kat doet zijn eigen ding: hij laat zichzelf uit en komt ook weer terug. Als je speelgoed in huis hebt, vermaakt je kat zich ook prima. En natuurlijk liefde van de baasjes is niet verkeerd. Elk karakter is weer anders, dus kunnen jullie je hier ook goed in verdiepen. Het is een makkelijk, maar gezellig huisdiertje.

Aandoenlijk

Een foto van een puppy of kitten is al aandoenlijk, laat staan als je er eentje in je armen hebt. Dan kan kijken geen kwaad, toch? Misschien krijgt je partner ook wel een zwakte als hij of zij het diertje in de armen heeft. Bezoek eens een dierenasiel of het nestje van je tante/zusje. Wedden dat ze gelijk smelten?

via GIPHY

Jong of oud

De keuze ligt er natuurlijk ook aan of het een puppy of kitten is of een volwassen beestje. Vanaf jongs af aan opvoeden heeft zo zijn voordelen: ze wennen meteen aan je geur, aan je stem en hebben een prettige omgeving sinds kleins af aan. Jij en je partner bepalen wat ze wel of niet mogen doen en krijgen zo een duidelijk beeld. Je diertje vormt een karakter op de manier hoe jij hem of haar opvoedt. Zo kun je een kitten bijvoorbeeld laten wennen aan geknuffel. Hoe knus is dat?

Als je voor een oudere hond of kat gaat, is het diertje al opgevoed en heeft een karakter ontwikkeld. Ze krabben of bijten geen banken kapot en luisteren dan ook wat beter. Wel moet je goed informeren bij het oude baasje hoe zijn of haar karakter is, wat het huisdier heeft geleerd en welk voer ze zijn gewend. Wanneer de hond of kat je eenmaal vertrouwt, gaat het een stuk makkelijker dan het stukje ‘opvoeden.’

Aan alle leeftijden zit een voordeel dus.

Uitlaten

Is je partner niet zo van het uitlaten? Geen probleem bij een kat. Een poezenbeest regelt dit zelf, je hebt bovendien ook een kattenbak thuis. Is een wandeling jullie dagelijkse activiteit? Dan is het mooi meegenomen: je hond kan mee! Samen met de hond spelen tijdens het wandelen is dan ook extra leuk. Als je niet altijd zin hebt om de hond uit te laten, kunnen jullie tijden afspreken en wissel je het af. Problem solved.

Onthoud: een kat of hond is een verantwoordelijkheid. Het huisdier is van jouw zorg en liefde afhankelijk. Neem er dus alleen een in huis als je tijd en energie hebt om het dier te verzorgen.

via GIPHY

Lees ook: Werkt praten met een babystemmetje tegen een hond echt?