Eeneiige tweeling Claire en Laura (31) reizen bloggend de wereld over: 'We durfden eerst niet eens naar de supermarkt'
Betaald worden om de wereld over te reizen met je zus (en beste vriend) klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch was het een droom die uitkwam voor eeneiige tweeling Claire en Laura, beter bekend als de Twins that Travel. Van kinds af aan kampend met heftige psychische problemen, hadden ze nooit durven hopen dat ze hier hun baan van konden maken. "We voelden ons steeds sterker naarmate we meer op reis waren."
Angststoornis
Doodsbang om te vliegen en kampend met meerdere mentale gezondheidsproblemen sinds hun jeugd: deze zusjes klinken je misschien niet als doorsnee reisbloggers in de oren. Toch besloten ze op een dag dat het klaar moest zijn. Ze waren hun saaie banen en hun leven laten beheersen door angststoornissen meer dan zat en besloten samen een Instagramaccount op te zetten en op reis te gaan.
“We begonnen in 2014 met bloggen, maar hadden nooit de intentie om echt reisbloggers te worden. We kampten allebei met een heftige angststoornis en begonnen het account om in contact te komen met andere reizigers. Toen merkten we dat we ons steeds sterker begonnen te voelen naarmate we meer aan het reizen waren.”
Bagage
“Vaak reizen we met alleen handbagage. Als je weinig plek hebt, word je gedwongen om praktisch in te pakken. Vaak pakken we in en halen 30% er weer uit omdat we het toch niet dragen. Het mooie is dat we alles delen, dus eigenlijk allebei twee garderobes hebben.”
“Toen we vroeger klein waren deed onze moeder wat alle moeders met kinderen doen: hun kids hetzelfde aantrekken. We droegen vaak dezelfde pakjes en hebben nu nog steeds dezelfde smaak. Hoewel we niet graag hetzelfde dragen, kopen we wel vaak per toeval dezelfde kleren. Dat kan soms best frustrerend zijn.”
Psychische problemen
“Wat betreft onze psychische problemen willen we nooit roepen dat we nu gefixt zijn of iets dergelijks. Alsof reizen alles in één klap heeft genezen. Zo werkt het helaas niet. We vinden vliegen bijvoorbeeld nog steeds verschrikkelijk. Maar het helpt voor ons om het tóch te doen. Zo overtuigen we onszelf ervan dat we het wel kunnen. En dan te bedenken dat we eerst niet eens naar de supermarkt durfden.. Reizen zet alles in perspectief. Het is voor ons een manier om erop uit te blijven gaan.”
“Als het om grenzen verleggen gaat was onze trip naar Tokyo het absolute hoogtepunt. Niets is vergelijkbaar. Je begrijpt gewoon helemaal niets daar. En dat is extreem moeilijk als je kampt met een angststoornis. Het was waarschijnlijk onze zwaarste trip, maar ook de beste die we ooit gemaakt hebben omdat Japan fantastisch is.”
Onderscheiden
“Op dit moment zijn er zoveel reisbloggers dat we begrijpen dat het heel verleidelijk lijkt: betaald krijgen om de wereld over te reizen. Toch is het belangrijk om met de juiste intenties te beginnen. We worden betaald om de wereld te laten zien aan anderen en we zien steeds vaker dat reisbloggers het juist andersom doen. Dan wordt er bijvoorbeeld niet bij een foto vermeld waar het is, terwijl dat juist het doel is van een reisblogger. Ons doel is mensen te inspireren om zelf ook te gaan reizen. Authenticiteit is dus het allerbelangrijkste om je te onderscheiden. Anders zijn we eigenlijk net als de rest.”
Plannen
“Op Instagram is het belangrijk om je foto’s echt te plannen. Daar worstelen we soms best mee, want de spontaniteit is er dan volledig af. Zo hebben we een keer twee uur gewacht op de zonsondergang in Disneyland. Het voelde zo nep en onnatuurlijk om twee uur bezig te zijn met een foto, maar uiteindelijk vertel je een verhaal en je wil de plek zo magisch mogelijk laten zien aan je volgers.”
Lees ook: Sjanna (24): 'Mijn zus heeft het niveau van een kind van 1,5 jaar'