Kijkers genieten van horeca-leken die een lunchroom openen in 'Opdienen of Afserveren'
In de eerste aflevering van het nieuwe programma 'Opdienen of Afserveren' maakten we kennis met de zussen Anne-Wil en Nelleke. Hun droom is een lunchroom openen in Ermelo waar je kunt aanschuiven voor lekkere verse koffie en huisgemaakte taart. Klinkt als een prima idee, toch? Totdat je te weten komt dat Anne-Wil zelf nooit één slok koffie heeft gedronken en ook niet weet hoe je koffie zet. Tja, en van taarten bakken is ze - net als haar zus - eigenlijk ook geen fan. Ook hebben ze nul horeca-ervaring en geen idee wat ze moeten verdienen met hun zaak om rond te komen. Toch was het gisteren absoluut smullen van deze "horeca-versie van Ik Vertrek".
Lees ook: Niet getreurd voor Wie is de Mol-fans: er komt iets heel leuks aan
Barista-training
De horeca-business is een vak apart, dat weten de gezusters gelukkig ook wel. Maar ze laten zich erdoor niet uit het veld slaan. Ze beginnen vol goede moed (en een zak geld van hun vader) aan hun lunchroom-avontuur, maar al gauw komen ze erachter dat ondernemen niet over rozen gaat. Zo is Anne-Wil geen koffiedrinker, maar moet wel een koffiekaart gaan samenstellen. "Ik lust geen koffie, ik maak nooit koffie en nu moet ik een koffiekaart gaan maken. Dus dat is een dingetje." Een dingetje, indeed. Daarom doen de giebelende dames een paar weken voor de opening gauw een barista-training.
Ondanks de financiële onzekerheid, twijfels van hun partners en het gebrek aan horeca-ervaring, weten ze toch alles af te ronden voordat hun lunchroom 'Kaneel en Kruimels' opent.
Bekijk de aflevering hier terug.
"Horeca-versie van Ik Vertrek"
Er wordt volop getweet over de aflevering. Twitteraars smullen van de onhandigheid van 'Jut en Jul' en geloven eigenlijk niet dat het goed gaat komen met de lunchroom. Maar Anne-Wil en Nelleke geven ze het nakijken, want volgens hun Facebookpagina bestaat 'Kaneel en Kruimels' nog steeds!
Bij de Ikea servies en bestek shoppen voor je lunchroom 🙈#opdienenofafserveren
— DB (@DBgirl_83) 7 maart 2018
Taart bakken uit een pakje, dan is een restaurant echt een goed doordacht plan! #opdienenofafserveren
— DB (@DBgirl_83) 7 maart 2018
Ik lust geen koffie, ik maak geen koffie. Goede uitgangspunten om een coffeecorner te beginnen #opdienenofafserveren
— Ellen (@Me_offie) 7 maart 2018
#opdienenofafserveren iedereen denkt zo maar succesvol te worden in de horeca ! pic.twitter.com/Ttw1pRX2SC
— Yourie (@boeddhisme20) 7 maart 2018
Dus er is nu een horeca variant van #ikvertrek
— Ina (@Babloth) 7 maart 2018
op @RTL4 kom maar door met de bingokaart#opdienenofafserveren
Lees ook: Kijkers verbijsterd om egoïstische jongen in De Leugendetective