Het antwoord op de 3 meest gegoogelde seksvragen - VRIJ-dag
Seks wordt gegoogeld. Heel. Veel. Gegoogeld. Blijkbaar vinden we het toch wel handig als meester Internet ons soms een beetje helpt bij prangende seks- en lijfkwesties. Snappen we, bepaalde vragen stel je immers liever niet aan je collega of ouders. Nietwaar? Wij bij Ze zijn echter de beroerdste niet hoor, en geven graag antwoord op de drie populairste seksvragen die worden ingevoerd op Google. Hoeven jullie dat thuis niet meer te doen. Of op werk. You're welcome!
1. Waar zit de G-spot?
Goede vraag, mensen! De G-spot is nog altijd vaak een punt van discussie, want bestaat 'ie nou wel of bestaat 'ie nou niet. En áls de G-spot bestaat, waar zit 'ie dan in hemelsnaam?! Voordat we deze prangende vraag zullen beantwoorden is het misschien leuk om te weten dat de naam G-spot bedacht is nadat de Duitse gynaecoloog Ernst Gräfenberg er voor het eerst over schreef in de jaren '40 en '50 van de vorige eeuw. De locatie van de G-spot kan bij iedereen verschillen, maar meestal is 'ie op 5 tot 9 centimeter aan de voorkant (de kant van je navel dus) van de binnenkant van je vagina te vinden. De G-spot is ongeveer zo groot als een klein centje en zwelt op als de vrouw opgewonden is. Maar wat is de G-spot dan precies? Sommigen denken dat het een inwendig onderdeel van de clitoris is, anderen denken dat het een deel is van de vrouwelijke prostaat. Sommige vrouwen beweren dat een orgasme veel intenser wordt beleefd wanneer de G-spot gestimuleerd wordt en dat er zélfs geëjaculeerd kan worden. Squirten dus. Oeh la la...
2. Hoe laat je een vrouw klaarkomen?
Da's simpel. Door het aan haar te vragen! Elke vrouw heeft haar eigen voorkeuren tussen de lakens en daar kun je simpelweg alleen achterkomen door er met elkaar over te praten en uit te proberen. Daarbij kan het ook zomaar afhankelijk zijn van de fase in haar cyclus. De ene week kan de boel een stuk gevoeliger zijn dan de andere week. De meeste vrouwen hebben meer tijd nodig om klaar te komen dan mannen en vrouwen komen vaak ook van andere stimulatie klaar dan mannen. Penetratie kan fijn zijn, maar er zijn maar weinig vrouwen die hierdoor hun climax bereiken. Maar then again, praat erover met elkaar.
3. Kun je van herpes afkomen?
Oh jee. Want als je deze vraag stelt is het wellicht al te laat: je hebt herpes. Niet het einde van de wereld, want met herpes valt prima te leven. Maar heb je eenmaal het virus, dan blijft deze in je lichaam. Het wordt pas echt vervelend wanneer dit virus 'naar buiten treedt' en de herpes zich van z'n nare kant laat zien. Bijvoorbeeld door intense jeuk, blaasjes en een zeer pijnlijk gevoel down there. Je kunt er zelfs koortsachtig ziek van worden. Deze symptomen kunnen gelukkig wel behandeld worden, maar het virus gaat niet meer uit je lichaam. Om overdracht tegen te gaan hebben we een voor de hand liggende oplossing: condooms. En liever geen seks hebben wanneer je een outbreak hebt, maar we geloven niet dat daar überhaupt op dat moment behoefte aan is. Een outbreak van herpes kun je trouwens gemakkelijker krijgen wanneer je weerstand laag is. Ook drinken helpt niet mee: door alcohol en de arginine in drank kan herpes makkelijker opnieuw de kop opsteken.
Lees ook: Sleutelparty's: zo zit het - VRIJ-dag