Diersoorten waar je nog nooit van had gehoord
Van de wilde hond tot de naakte molrat; diersoorten waar je nog nooit van had gehoord.
De wilde hond leeft in Zuid- en Zuidoost Azië in grote groepen. Het is dus een sociaal dier.
Het hertenzwijn (Babirusa) is familie van het varken en leeft op bepaalde eilanden in Indonesië. Als hij zijn hoorns niet slijpt groeien ze zo zijn hoofd in.
Het roze gordeldier is zoals de naam al aangeeft zachtroze en kan zichzelf als beschermingsmove in een paar seconden begraven.
De fossa is een vleesetende katachtige die voorkomt op Madagascar en wordt wel vergeleken met de poema.
De generuk, ook wel Waller's gazelle genoemd, heeft een extra lange nek zodat hij bij de hoogste takjes kan, die normale gazelles niet kunnen bereiken.
Hoewel je het misschien niet zou zeggen, heeft de naakte molrat een belangrijke functie voor de mens: hij wordt gebruikt in kankeronderzoek en onderzoek naar het ouder worden. De molrat leeft namelijk wel achtentwintig jaar, maar lijkt vrijwel niet te verouderen gedurende die tijd...
De Irrawaddy dolfijn komt voor in de baai van Banglades en in Zuidoost Azië. Genetisch gezien is deze dolfijn sterk gerelateerd aan de orka.
De Tonkistompneusaap leeft in Azië leeft in grote groepen van tot 600 dieren, die zowel alleen als met elkaar kunnen zingen als communicatiemiddel.
De Manenwolf lijkt op een grote vos, maar dan met extra lange poten. Hij leeft in Zuid-Amerika.
De Zuidelijke gladde dolfijn is een actieve zwemmer die in de wateren op het Zuidelijk halfrond voorkomt. Soms heb je kans om hem te zien, dan springt hij boven het water uit.
De Sunda Colugo staat ook wel bekend als de vliegende lemur, maar hij kan niet echt vliegen. In plaats daarvan springt hij van boom tot boom - vooral 's nachts. Hij leeft van blaadjes, bloemen en vruchten.
Het kuifhert heeft een flinke pluk donker haar op zijn voorhoofd; vandaar zijn naam. Hij komt voor in China en blijft het liefst ver bij mensen vandaan.
De Lamprey aal is een vis zonder kaken, maar mét tanden en een mond. Ze bijten zich met hun tanden vast in andere vissen om hun bloed op te zuigen.
De stermol leeft in Canada en de VS en heeft herkenbare vleeskeurige uitstulpingen om zijn snuit. Hierin zitten meer dan 25.000 minuscule sensoren, waarmee de mol zijn weg vindt.