Cocktail: Homemade Batida de Maracuja

Vrije tijd door Vrouwen redactie

De hele week ben je naar school geweest of heb je gewerkt. Maar vanavond begint eindelijk waar je al die dagen naartoe hebt gewerkt: weekend!

Vanavond ga je housen op een feestje in de stad. Maar eerst komen je vriendinnen bij jou een borreltje drinken. Omdat dit niet dagelijks gebeurt, wil je een beetje extra uitpakken. Een zoete cocktail, voor de sweet ladies. Niet te arbeidsintensief graag, want zoveel tijd heb je niet meer. Wat gaat daar in? Hoe maak je die?

Hop, naar de supermarkt en houd het volgende boodschappenlijstje paraat:

1 blikje kokosmelk
witte cachaca (hiervoor moet je even langswippen bij de slijter)
tropical ranja
Maracujasap of passievruchtensap
Ananassap

Bereidingswijze (voor vier personen)
Doe een half blikje kokosmelk, een eetlepel tropical ranja, 125 ml ananassap en 50 ml cachaca in de blender en vul deze verder met maracuja of passievruchtensap. Heb je geen blender? Geen paniek! Je kunt het ook per glas in een shaker mixen en schudden maar. Heb je ook geen shaker? Neem dan een grote, schone (jam)pot met deksel, en gebruik deze als shaker. Heb je ook geen potje? Dan moet je echt zelf een andere oplossing bedenken. Ter decoratie kun je een stukje maracuja in het glas laten drijven.

Proost!


Bron afbeelding, bron afbeelding