Tips tegen een koortslip
Nu onze weerstand tijdens de koude wintermaanden naar beneden gaat, komt dat vervelende bultje op je lip weer om de hoek kijken. Ai… En probeer er dan maar af te blijven. Maar niet getreurd: wij hebben tips!
Lees ook: Deze lippenbalsems wil jij absoluut niet op je lippen smeren
1. Goede weerstand
De ware hel van een koortslip begint bij je weerstand. Als deze niet goed is, slaat dat vervelende blaasje zijn slag. Zorg dus voor lekker veel vitamines, genoeg slaap en weinig stress.
2. Dag oude tandenborstel, hallo nieuwe
Aangezien een tandenborstel rakelings langs het virus op je mond gaat, is de kans groot dat het virus ook op je tandenborstel zit. Dit kan zorgen voor een terugkerende koortslip. Please no!
3. Tandpasta
Om nog even in de sferen van je mond te blijven: tandpasta it is! Smeer voor je gaat slapen een dun laagje tandpasta op het blaasje. Je zult zien dat het blaasje de volgende ochtend flink uitgedroogd is. Herhaal dit een paar dagen en voila! Die koortslip verdwijnt als sneeuw voor de zon.
4. Afblijven!
We weten het, het is bijna onmogelijk om ervan af te blijven, maar wel écht doen! Herpes op één plek is al erg genoeg, laat staan dat je het verspreidt naar nog meer plekken.
5. Tea tree olie
Tea tree olie is voor oneindig veel dingen te gebruiken. Van shampoo tot lekker geurtje in de kaarsbrander en van bad druppels tot massageolie. Maar dat is niet alles want ook voor die vervelende koortslip doet een druppeltje tea tree olie wonderen. Het remt namelijk het herpes virus. Druppelen dus!
6. Waar alcohol wel niet goed voor is
Niet alleen tea tree olie doet veel goeds, alcohol kan er ook wat van. Doe er, zodra je de koortslip op voelt komen, een beetje alcohol op en herhaal dit een paar keer per dag. Op deze manier droog je het blaasje uit waardoor het virus doodgaat. Wiehoe!
7. Ice ice baby
Ook in de winter hebben we veel aan ijs. Doe direct een ijsklontje op je lip zodra je het idee krijgt dat die vervelende koortslip weer om de hoek komt kijken. De kou van het ijs werkt goed bij het vertragen van het virus en helpt vaak zelfs een gehele uitbraak te voorkomen. Now we’re talking!