Leann Rimes - Whatever We Wanna

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

LeAnn Rimes was slechts elf lentes oud, toen ze haar tweede album opnam in de beroemde Norman Petty studio in New Mexico, waar o.a. Buddy Holly zijn klassiekers heeft opgenomen. Haar eerste album had ze op achtjarige leeftijd al klaar, maar die viel niet onder een label. Niet lang na het uitbrengen van haar tweede album kreeg Rimes de kans om een debuutalbum voor een groot label op te nemen. Deze werd getiteld Blue en hiermee brak ze definitief door in de hoogste regionen van de countrymuziek. Er werden meer dan 8 miljoen exemplaren van verkocht en dit album werd gehonoreerd met maar liefst twee Grammy Awards. LeAnn Rimes was in één klap een wereldster! In Nederland scoorde LeAnn in 1998 hits met How Do I Live en Can't Fight the Moonlight uit de film Coyote Ugly (2000).

Whatever We Wanna is opgenomen met producer Dan Huff, bekend door zijn werk voor Ronan Keating en Shania Twain. LeAnn schreef het overgrote deel van alle nummers zelf, samen met bekende songschrijvers als Darrel Brown en Dennis Matkosky. Op deze cd horen we een heel volwassen Rimes met flink wat up-tempo nummers. Persoonlijk vind ik haar stem het mooist uitkomen bij countryballads, zoals bij het duet met Brian McFadden Everybody's Someone. En ook bij het prachtige Some People, die ik tot mijn persoonlijke favoriete nummer op deze cd heb gebombardeerd.

Het is een heel persoonlijke cd, waarop haar eigen ontwikkeling goed tot uiting komt. De titelsong Whatever We Wanna vind ik persoonlijk te druk, maar ik denk dat ze hiermee wil aangeven dat ze lekker haar eigen ding doet. Met het nummer Destructive geeft ze aan ook niet altijd maar lief-leuk-schattig-en-aardig te zijn, maar dat ze ook zo haar donkere kant heeft. Met Strong laat ze zien hoe volwassen ze geworden is en dus best haar eigen boontjes kan doppen.

Of ze met deze cd zal doorbreken tot het grote publiek hier in Nederland betwijfel ik. Ik kan namelijk niet één nummer aanstippen als zijnde een potentiële Top 40-hit, daarvoor zijn de nummers té country. Voor de liefhebbers van LeAnn Rimes en moderne countrymuziek is dit echter wel een heel mooie cd voor in je verzameling. Ik ben er in ieder geval heel erg blij mee!

Track List:
1. Satisfied
2. And It Feels Like
3. For The First Time
4. Save Myself
5. Little More Time
6. Rumour Bout A Revolution
7. Destructive
8. Strong
9. Whatever We Wanna
10. Everybodys Someone - Rimes, LeAnn & Brian McFadden
11. Headphones
12. Long Night
13. This Life
14. Break Me Down
15. Some People

Afbeelding verwijderd door redactie

LeAnn Rimes
Whatever We Wanna
Speelduur: 53 minuten
Label: Warner Music
Adviesprijs: 23,99 euro
Releasedatum: 2 juni 2006

Bestel Online!

Whatever We Wanna
Leann Rimes