Als ik jou was

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De jonge Sophie wil een sprookjesbruiloft in haar geboortedorp Betterton, met een indrukwekkende receptie, een band, veel eten, veel mensen en een fotograaf van een Engels tijdschrift. Natascha vindt het huwelijk een achterhaald instituut, zij wil alleen samenwonen met haar minnaar. Marcus wil graag een bruiloft in Toscane, waar alleen hij en zijn toekomstige echtgenoot aanwezig zullen zijn.

Jaren later zijn Sophie en Natascha nog steeds elkaar beste vriendinnen. Beiden wonen in Londen. Natascha heeft een goedlopende carrière bij een Engels televisiestation. Ze is vrijgezel maar ze heeft het ook eigenlijk te druk voor een liefde in haar leven. Sophie slijt haar dagen op een saai kantoor, maar ze heeft wel haar droomman gevonden. Het enige waar ze zich aan stoort is dat haar vriend haar nog steeds niet ten huwelijk heeft gevraagd.

Op de bruiloft van Marcus komt Natascha een schrijver tegen op wie ze smoor verliefd wordt. Het enige probleem is dat de schrijver, Alastair, een vriendin heeft. Via haar werk komt ze uiteindelijk met Alastair in contact en ze krijgen een geheime relatie.
Sophie wil zo graag trouwen dat ze een zwangerschap verzint om haar vriend Andy ertoe te zetten haar ten huwelijk te vragen. Dit komt de relatie niet ten goede en Andy maakt een eind aan de relatie. Sophie krijgt uiteindelijk een relatie met haar leidinggevende en al heel snel wordt ze ten huwelijk gevraagd. Eindelijk zal ze de bruiloft krijgen waar ze als klein meisje van heeft gedroomd. Maar of ze zich wel echt gelukkig voelt??

Natascha ziet in dat er meer is in het leven dan alleen hard werken. Ook de geheime relatie met Alastair maakt het voor haar niet gemakkelijk. Ze komt uiteindelijk iemand tegen uit het verleden die haar hele leven op haar kop zet...

Julia Llewelly is journalist en woont en werkt in Londen. Ze schrijft regelmatig voor The Sunday Telegraph en The Sunday Times. Van haar verschenen al eerder Reizen zonder mijn tante: in het voetspoor van Graham Greene en De Liefdestrainer.

Als ik jou was is een chicklit over de vriendschap tussen twee vrouwen die beiden vinden dat het leven van de ander leuker en spannender is. Jaloersheid speelt onbewust een grote rol in hun leven. Beide vrouwen vechten voor hun geluk en ze komen er beiden achter dat ze hiervoor op de verkeerde plekken zoeken.
Als ik jou was leest makkelijk weg, maar het is erg voorspelbaar. Mocht je deze zomer nog op vakantie gaan en je wilt geen zware literatuur meenemen dan mag Als ik jou was niet ontbreken in je koffer.

Als ik jou was
Julia Llewellyn
395 bladzijden
Uitgeverij: Sirene
ISBN: 90 5831 430 8
Adviesprijs: 18,95 euro

Bestel Online!

Als ik jou was.....
Julia Llewellyn Smith