Ongewone lessen

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In haar eerste boek vertelde ze over haar passie voor muziek en wolven. Ze is sinds 1991 namelijk betrokken bij het Wolf Conservation Center in de staat New York. We lezen in haar debuut het verhaal over haar leven en dat komt in haar tweede boek Ongewone lessen ook weer terug.

In dit boek vertelt ze over haar spirituele reis door Italië. Ze twijfelt aan zichzelf en besluit daarom New York, de stad waar ze woont, te verlaten voor een reis op zoek naar zichzelf. Ze heeft drie vragen; hoe overwin je je twijfels? Hoe verhef je je ziel? Hoe omschrijf je passie, of zelfs liefde? Tijdens haar reis hoopt ze de antwoorden te vinden.

Als lezer wordt je door de schrijfster meegenomen op haar reis. Haar woorden vormen vliegensvlug een beeld in je hoofd, zodat je het idee hebt dat je haar reisgenoot bent. Grimaud beschrijft de omgeving, vertelt over haar leven en vertelt over de ontmoetingen met bijzondere mensen. Eén van hen is een oud-docent. Hij staat met een kapotte auto en zij heeft hem een lift naar Assisi. Ze denkt dat ze hem nooit meer ziet, maar een dag later ontvangt ze al een brief in het klooster waar ze op dat moment verblijft. Deze brief zal een rode draad vormen door het boek.

Van iedere ontmoeting en het bezoek aan iedere plaats leert de pianiste weer iets. Aan het eind van haar speurtocht, begrijpt ze hoe ze de weg naar het geluk kan vinden. Ze maakt vol hartstocht een eenheid van muziek, natuur en de passie voor het bestaan. Ik vond het echt prachtig om al haar mooie woorden te lezen, want Grimaud schrijft echt prachtig. Ze geeft zichzelf bloot in haar boeken, waardoor je als lezer echt geboeid raakt.

Afbeelding verwijderd door redactie

Hélène Grimaud
Ongewone lessen - Een spirituele reis door Italië
192 bladzijden
Uitgeverij: De Boekerij (www.boekerij.nl)
ISBN: 90-225-4645-4
Adviesprijs: 15,95 euro

Bestel Online!

Ongewone lessen
Hélène Grimaud