Drama en dilemma's op de IC

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Op de Intensive Care van het Aletta Jacobs Ziekenhuis liggen leven en dood vlak naast elkaar. Op deze zware afdeling van het ziekenhuis staan de dagelijkse dilemma's centraal. Ook spelen emoties en persoonlijke drama's een ingrijpende rol in de levens van de artsen, verpleegkundigen, patiënten en hun families. Waar de patiënten voor hun leven vechten, is het de taak van de doktoren om iedereen zo goed mogelijk van zorg te voorzien. Natuurlijk gaat dit niet altijd van een leien dakje.

Het team staat onder leiding van medisch hoofd Thijs Vermaas (Mark Rietman), die het niet altijd even makkelijk heeft met zijn collega's van andere afdelingen. Zijn functie is nieuw in het ziekenhuis, waardoor er af en toe conflicten met hen ontstaan. Toch wordt hij - als het erop aankomt - steeds weer gesteund door zijn team van de IC: arts Patty Vermeulen (Irma Hartog), arts in opleiding Marylene Vreeswijk (Hymke de Vries), verpleegkundige Harry Peeters (Jeroen van Koningsbrugge) en verpleegkundige in opleiding Carmen Schipper (Terence Schreurs). Het laatste personage wordt in het tweede seizoen vervangen door Nyncke Beekhuyzen (nu vooral bekend als Lotte uit de gelijknamige Talpa-serie) als Linda Ramirez.

Afbeelding verwijderd door redactieAfbeelding verwijderd door redactie

Elke aflevering vertelt een afzonderlijk verhaal, waarbij de thema's erg variëren. Onderwerpen als dementie, zinloos geweld, ernstige brandwonden, een zelfmoordpoging, amputatie en problemen bij een zwangerschap komen allemaal voorbij. Natuurlijk treden er daarnaast de nodige complicaties op, die de situatie nog moeilijker maken. Overigens spelen opvallend veel bekende acteurs en actrices een gastrol in de serie. Daarnaast heeft Beau van Erven Dorens een grotere bijrol als dokter Eddy Wallenberg, maar hij speelt hier wel het type dat je bij zijn echte naam zou verwachten... De afleveringen zijn afwisselend gemaakt door meerdere regisseurs en in het tweede seizoen mag ook hoofdrolspeler Mark Rietman zijn regietalenten laten zien in een aflevering.

Afbeelding verwijderd door redactieAfbeelding verwijderd door redactie

De dvd-box biedt naast alle afleveringen van de twee seizoenen ook de nodige extra's, al blijken die bij het bekijken eigenlijk minder voor te stellen dan je verwacht. Het eerste seizoen is verdeeld over vier dvd's en bevat een introductie van de cast, zowel in audio als in schrift. Ook zijn er trailers van de beide seizoenen, een try-out van de serie en screentests, al duren die maar een seconde of tien per persoon. Verder zijn er karakterpromo's, die in het kort de personages omschrijven. Op de twee dvd's van het tweede seizoen zijn naast alle afleveringen geen extra's te zien. Beetje jammer dat er bijvoorbeeld geen kijkje op de set of interviews met de cast zijn toegevoegd.

Afbeelding verwijderd door redactie

IC seizoen 1 + 2
Strengholt Multimedia
Speelduur: 18 uur
Adviesprijs: 22,99 euro
Adviesleeftijd: 6 jaar, meekijken gewenst