Cats with attitudes

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Kim Levin is fotografe en gespecialiseerd in dierenfotografie. Ze heeft een eigen bedrijf genaamd Bark & Smile - Pet Portrets, waarin ze haar passie voor de fotografie met haar liefde voor dieren goed kan combineren. Cattitude is niet haar eerste boek over dieren. Ze schreef/fotografeerde al eerder onder andere Why We Love Dogs, Why We Really Love Dogs, Why We Love Cats, Dogs Loves en Dogs Are Funny. Ze zijn maar liefst in zes talen verschenen en wereldwijd zijn er reeds een half miljoen exemplaren van verkocht. Dat is niet zo verwonderlijk, want haar foto's van zowel de honden als de katten zijn met zoveel liefde gemaakt, dat het er gewoon vanaf straalt!

Klik op de thumbnails voor een grotere foto.

Voor de teksten in Cattitude heeft Levin de hulp ingeroepen van haar vriendin Christine Montaquila. Deze twee dames zijn al sinds de middelbare school bevriend met elkaar en hebben dus voor dit boek de handen ineen geslagen. Montaquila is zelf ook al haar hele leven verzot op katten en ze heeft de littekens om dat te bewijzen. De teksten die zij bij de foto's heeft geschreven, zijn daarom ook enorm treffend!

Enkele grappige voorbeelden:
Een mooi snoetje is geen gave, maar een wapen.
Leg een flinke voorraad wie-ik?!-blikken aan.
Ga uitsluitend om met mensen die je aanbidden.
Wees een zonaanbidder, maar doe alsof de zon jou aanbidt.

Afbeelding verwijderd door redactie

Niet alleen de foto's en teksten zijn juweeltjes, het boek zélf mag er ook zijn. Het is een prachtige hardcover met een heel dikke voorkaft. Het halsbandje van de afgebeelde kat zit uitgesneden in de kaft en bevat échte bling-bling. Als je het boek openslaat, zijn het niet de felle roze pagina's waar je van schrikt, maar het gemiauw van een echte lady-cat! Zo cute! Mijn eigen katten Pebbles en BamBam vonden het vreemde gemiauw echter niet zo schattig. Ik vind het in ieder geval een heerlijk boek voor de heb en raad het alle echte kattenliefhebsters aan om dit boek op hun verlanglijstje voor de kerst te zetten!

Ook de Cattitude 2007 Wall Calendar is nu te koop en in het voorjaar van 2007 verschijnt Levins fotoboekje over moederpoezen en hun kittens, genaamd Caternal Instincts.


Kim Levin & Christine Montaquila
Cattitude - De kittige gids om je geweldig te voelen
64 bladzijden
Uitgeverij: www.bzztoh.nl
ISBN: 9045304287
Adviesprijs: 14,95 euro

Bestel Online!
Cattitude
Kim Levin & Montaquila, C.