De stem van de roos

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Maria schreef Diana's moeder brieven sinds ze van haar vader had gehoord dat deze ernstig ziek was. Op een dag verdween Maria. Haar moeders laatste wens is dan ook dat Diana op zoek gaat naar haar tweelingzus. De enige aanwijzingen die haar moeder kan geven zijn drie namen: Zeynep, Socrates en Topkapi.

Als Diana is gekalmeerd en haar appartement in San Fransisco verlaat voor een wandeling ontmoet ze twee bijzondere mannen die een belangrijke rol zullen spelen in het leven van Diana. De ene man is een bedelaar die haar een bijzondere voorspelling doet en de ander is de kunstschilder Mathias.

Een terugkerend thema in de brieven die Maria aan hun moeder schreef waren rozen en dan vooral de stem van de rozen. De verhalen zijn niet echt samenhangend waardoor Diana steeds meer het idee krijgt dat haar tweelingzus geestelijk niet in orde is. In een van de brieven van Maria noemt deze de eigenaresse van een pension in Istanbul, die haar heeft leren luisteren naar de stem van de rozen. Geïntrigeerd door dit verhaal besluit Diana af te reizen naar deze Turkse stad.

Als zij de mysterieuze Zeynep Hanim eindelijk ontmoet is deze verrast als blijkt dat ze niet Maria, maar haar tweelingzus Diana voor zich heeft staan. Na een lang gesprek over haar zus vraagt Diana Zeynep haar ook te leren luisteren naar de stem van de rozen. Hiermee begint een belangrijke levensles waarin Diana op zoek gaat naar Maria, haar ware ik en het geluk.

Afbeelding verwijderd door redactie

De schrijver Serdar Ozkan werd geboren in Izmir in Turkije. Na een studie aan een Amerikaanse universiteit keerde hij terug naar zijn geboorteland. Hij was werkzaam in public relations en studeerde ook nog psychologie. Sinds 2002 wijdt hij zich volledig aan het schrijven van romans die de diepere betekenis van de levensreis van de mens ontrafelen.

Persoonlijk vond ik dit een erg mooi boek om te lezen. In het begin snapte ik niet precies waar het nu eigenlijk over ging, maar dat werd gelukkig steeds duidelijker. Dit boek is een mooi geschenk voor iedereen die bang is grenzen te verleggen en dromen waar te maken.

Serdar Ozkan
De stem van de roos
256 bladzijden
Uitgeverij: House of Books
ISBN: 9789044319194
Adviesprijs: 14,90 euro

Afbeelding verwijderd door redactie


Bestel online!
De stem van de roos
Ozkan, S.