Vergeet alles met Deja...

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Deja-Wie? Deja-Ja!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit van deze beste man gehoord heb. Maar al bij de eerste klanken van Remember the Past begrijp ik dat ik echt wat gemist heb. Op dit album vind je een heerlijke combinatie van muziek om bij te relaxen en op weg te zweven. De stijl is een beetje te vergelijken met de Franse band Air of de Schotse Cocteau Twins. Dat is vijftien nummers lang (inclusief intro en outro) zeer ontspannen van muziek genieten!

Girl Power

DJ Deja-Move laat het zingen op zijn muziek het liefst aan vrouwen over. Zo zingt op Affected Lizz Fields een paar zinnen mee. Dit nummer lijkt daardoor op de muziek van Groove Armada. Niet verkeerd. De voor mij onbekende Helen Schmidt doet haar vocale ding op More than Average People en op Stay with me (sunshining mix) zingt een meisje met de naam Jantey dromerig mee. De onbekende Siggi Hoegele verzorgt op Never Again de tekst en prachtige zang. Voor Further High schreef iemand met de naam N.Sophie de tekst en zij zingt het zelf ook in. Op het nummer Keep on Searching doet Deja-Move het helemaal zelf.

Zweterig

De muziek die Deja-Move produceert valt te plaatsen in het hokje urban, elektronische jazz met ambiant en klassieke lounge elementen. De zweterige soul en sexy dance invloeden maken van Remember the Past een ideale zomerplaat. Het is echter geen muziek voor een pittige autorit. Ook is de muziek van Deja-Move geen muziek waarop je moet dansen. Maar Remember the Past is zeer zeker wel een heerlijk downbeat album waarop je hele lange, zwoele, zomerse avonden kan chillen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Deja-Move
Remember the Past
Speelduur: 59 minuten
Uitgebracht door Audiopharm
Adviesprijs: 16,49 euro

Bestel goedkoper online!

Remeber The Past
Deja Move