Groots met een zachte G!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Plein Van De Hemelse Voorpret

Veel bezoekers waren al ruimschoots voor het concert naar Eindhoven gekomen. Om helemaal in de juiste stemming te komen was er bij het stadion een speciaal horecaplein ingericht met de naam 'Plein Van De Hemelse Voorpret'. Op het stadionplein kon men geheel in lijn met het Bourgondische sfeertje en de gezelligheid waar Brabant zo om bekend staat, genieten van pure amusement, live muziek en gevarieerd eten en drinken. Omroep Brabant was verantwoordelijk voor de presentatie. Dat is aan Brabant Party-presentator Rogier van Oosterhout wel besteed. Samen met een dj warmde hij het publiek op.

Mensen die nog geen kaartje voor het concert hadden, konden deze winnen door mee te doen aan een spel waarbij ze stokken moesten vangen. Daarnaast kwamen ook Floortje en Bastiaan Ragas een kijkje nemen. Beide verzorgden een spetterend optreden waar de bezoekers zichtbaar van genoten. Het merendeel van de aanwezigen had snel een plekje in de buurt van de bar gevonden, maar ook de kleinsten konden genieten, bijvoorbeeld op het springkussen of in de zweefmolen. Sportievelingen konden zich uitleven in de voetbalkooi. Om zes uur gingen de poorten van het stadion open, maar de sfeer op het plein bleef tot een uur of zeven perfect. Toen ging toch echt iedereen naar binnen om een plaatsje te bemachtigen op het veld of de tribune.

Bekijk hier de foto's van het 'Plein Van De Hemelse Voorpret'


Groots met een zachte G!


In een uitverkocht stadion gaf Guus Meeuwis de aftrap van zijn concertreeks alles. Kosten noch moeite waren bespaard om er een groot spektakel van te maken. De bezoekers moesten er eventjes op wachten, maar dat was het zeker waard.


Gespannen stonden de duizenden bezoekers te wachten op het moment dat Guus Meeuwis het podium zou betreden. De band stond al klaar, maar waar bleef de vrolijke Brabander nu? Toen op de grote schermen de seconden in beeld kwamen, telde iedereen mee af. Waar bleef Guus nou? Eerst volgde er een leuk filmpje waarin we de 'voorbereiding' van de zanger zagen. Het publiek keek er geamuseerd naar.


De bezoekers hadden er zin in. Ze zongen fanatiek mee. Daar waren de grote schermen helemaal niet voor nodig. Iedereen kende de meeste teksten gewoon uit het hoofd. Er werd gesprongen, gedanst en men klom zelfs bij elkaar op de nek om het nog beter te kunnen zien. Guus liep door middel van een brug ver het stadion in. Zo de menigste hem goed bewonderen. Op het scherm achter het podium was constant de 'G' te zien, die symbool staat voor de zanger en zijn concertreeks. Deze veranderde steeds weer van kleur, waardoor er hele mooie combinaties ontstonden.


Vooraf kreeg Guus vaak de vraag of hij nog gastoptredens had gepland. Daar deed hij heel geheimzinning over. De aanwezigen vroegen zich dan ook af wie er nog een kijkje zou komen nemen in het Philips stadion en toen kwam opeens Paul de Munnik oplopen en natuurlijk had hij Thomas Acda ook meegebracht. Zij zongen Ren Lenny Ren en samen met Guus Het regent zonnestralen.


Guus zong tijdens dit concert niet alleen liedjes van zichzelf. Hij had ook een aantal covers in zijn repertoire opgenomen. Zo zong iedereen fanatiek mee met Kom van dat dak af, maar opeens klonk daar ook een stem uit de coulissen. Guus had ook Peter Koelewijn uitgenodigd. Verder toonden vendeliers hun kunsten tijdens het nummer Brabant en ondersteunden pipers hem bij de toegift van Tranen gelachen.


Aan alles komt een eind. Helaas ook aan het spetterende optreden van Guus Meeuwis en zijn band. Hits als Ik tel tot drie, Brabant, Verliefd zijn, Jouw hand en Het dondert en het bliksemt kwamen allemaal voorbij. Bij die laatste zat een leuk filmpje van weervrouw Helga van Leur. Zij vertelde over een G-pressie boven Eindhoven. Gelukkig waren de weergoden Guus vrijdag gunstig gestemd, behalve de liters bier regende het in Eindhoven niet. Na de show kwam Guus nog één keer terug voor een lange toegift, waarna hij afsloot met Genoten. Guus bedankte alle fans en kondigde aan volgend jaar weer terug te komen.