The Good Night: slaapverwekkend?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het leven van Gary Shaller (Martin Freeman) is een grote sleur. Als gitarist van On The One was hij ooit beroemd en geliefd, maar de laatste jaren doet hij niets anders dan het componeren van suffe jingles. Ook de relatie met zijn vriendin Dora (Gwyneth Paltrow) lijkt volledig te zijn ingeslapen. De passie is ver te zoeken. Gary krijgt niet meer dan een 'ik hou van je' voor het slapengaan.

Maar dan ontmoet hij Anna (Penélope Cruz), de vrouw van zijn dromen. Letterlijk, want elke nacht droomt Gary over haar. In een poging zo lang mogelijk in die droomwereld te blijven, verdiept hij zich in 'lucide' dromen. Droomgoeroe Mel (Danny DeVito) helpt hem hierbij, zodat hij voortaan zelf de controle kan houden over zijn nachtelijke escapades. Maar hoe meer goede nachten Gary beleeft, hoe slechter zijn dagen worden. Anna blijkt echt te bestaan en Gary zet alles op alles om haar te ontmoeten.

Afbeelding verwijderd door redactie

Martin Freeman en Gwyneth Paltrow zijn beide vooral heel erg saai in deze film. Saai qua uiterlijk, saai qua belevenissen en saai qua conversaties. Gary heeft als enige verzetje zijn vriend Paul (Simon Pegg), die alles versiert wat los en vast zit. Pegg zorgt voor de enige komische noot in deze 'comedy'. Penélope Cruz speelt eigenlijk alleen een 'geil wijf' en had net zo goed vervangen kunnen worden door een onbekende beauty. Veel acteerkunst komt er namelijk niet bij kijken. DeVito is meesterlijk, maar komt in deze kleine rol niet goed tot zijn recht.

Afbeelding verwijderd door redactie

The Good Night

is geregisseerd door Gwyneths broer Jake Paltrow. Het is zijn eerste grote film en het vermoeden rijst dat de film niet eens van de grond was gekomen als Paltrow niet van die goede connecties had gehad. Het resultaat is nu een veelbelovende film, die pijnlijk tegenvalt als je hem van begin tot eind kijkt. Ook voor de extra's op de dvd hoef je het niet te doen. Die bestaan uit trailers van andere films. Bespaar jezelf dus de moeite en duik lekker vroeg je bed in. Dan heb je een betere avond dan met The Good Night.

Afbeelding verwijderd door redactie
The Good Night
Tijd: 93 minuten
Uitgebracht door RCV
Adviesleeftijd: 6 jaar