Ik was niet alleen

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Op haar 35e besluit de, op dat moment in Parijs wonende, Amerikaanse Elyse Schein dat ze meer van haar biologische moeder wil weten. Waarom heeft zij haar ter adoptie afgestaan? Het zal een zoektocht worden die haar leven op z'n kop zet. Ze heeft namelijk een tweelingzus die echt sprekend op haar lijkt. Na hun geboorte blijken de zussen met opzet gescheiden voor een geheim wetenschappelijk experiment.

Natuurlijk ben je ontzettend nieuwsgierig als je hoort dat je een tweelingzus hebt, maar het is ook heel ingrijpend nieuws. Na enige aarzeling zoekt Elyse dan ook contact met Paula. Eerst via de dame van het adoptiebureau, maar later toetst ze per ongeluk het nummer in van haar zus. Meteen is er datzelfde stemgeluid en herkennen ze gaande het gesprek veel van elkaar. Het is heel bijzonder om hier als lezer getuige van te zijn.

Ik was niet alleen is een speciaal boek. Een bijzonder verhaal van twee vrouwen die na 35 jaar ontdekken dat zij de helft zijn van een eeneiige tweeling. Het is een aangrijpend, emotioneel en krachtig verhaal van twee vrouwen die beurtelings over deze ingrijpende gebeurtenis vertellen. Niet alleen het verhaal is prachtig, de foto's zorgen voor een nog beter beeld. Wat lijken de dames op elkaar!


Ik was niet alleen
Paula Bernstein & Elyse Schein
271 bladzijden
Uitgeverij: Arena
ISBN: 9789069748832