Hygiëne op het toilet
52% van de toiletten kreeg geen voldoende. Zestien openbare toiletten kregen het predikaat "smerig" en daarnaast werd bij sommige toiletten de Escherichia Coli bacterie (de "poepbacterie") aangetroffen zowel op de wc-bril als de deurklink. Bij een aantal toiletten werd er om de zeep Pseudomonas Aeruginosa bacterie aangetroffen. Ook de kraan is een grote bron van bacteriën. 97% van de vrouwen gebruikt na het wassen haar schone handen weer om de kraan (vol met bacteriën) weer dicht te draaien.
Uit onderzoek tijdens de Libelle zomerweek blijkt dat slechts 18% van de vrouwen haar handen wast voordat ze een versnapering eet. Het voorgaande toilettenverhaal in acht nemend geen smakelijke gedachte. Maar hoe overleven we dan wel bacterieloos de openbare toiletten?
Ecoli Bacterie
Nu zijn daar natuurlijk verschillende producten voor, maar we stappen nou eenmaal niet met een emmer en sop onder ons arm een openbaar toilet binnen. Herôme heeft bijvoorbeeld een tweetal producten die een dergelijk bezoek aan de toilet kunnen veraangenamen, namelijk de Herôme desinfect spray en bacterie dodende gel. Dat klinkt heel griezelig, maar de gel is een prettig geparfumeerd goedje, waarvan je een druppel op je hand doet en dit vervolgens met een "handenwas beweging" over je handen verdeelt. Je handen zijn direkt droog en bacterie vrij. Het is naast een grote verpakking van 200 ml (geparfumeerd en ongeparfumeerd), ook verkrijgbaar in een handige meeneemflacon van 75 ml. Altijd handig voor in je tas om zonder water tussendoor je handen te wassen. Er is ook een Direct Desinfect spray van 75 ml. Deze is ook op de handen te gebruiken, maar ook om bijvoorbeeld de kraan, deurklink of wc-bril te ontsmetten. Gewapend met deze twee kleine flesjes in je tas kan je de bacterie op het toilet te lijf gaan.