Wat willen we nu?
Alleen zijn heeft absoluut voordelen. Alleen zijn stelt ons in staat om goed te kunnen focussen op wat we zelf nodig hebben om ons doel te bereiken, helen. Alleen zijn geeft ons de gelegenheid om naar binnen te gaan, om daar te ontdekken wat we door de ruis van de buitenwereld niet hebben kunnen horen.
Het leven is zo mooi, er zijn zoveel wonderbaarlijke dingen te beleven. Het leven in zijn pure vorm is schitterend. Waarom is het dan toch dat wij verzeild raken in webben van problemen? Hoe kan het toch dat wij regelmatig niet in harmonie zijn met onze omgeving? Er valt weer een boete op de mat, we hebben ruzie met onze geliefde of collega. Moeten wij dit accepteren? Of dienen wij de les te leren?
Wakker worden
Hoe dan ook, wie het leven van confrontaties, stress, angst en verdriet wil inleveren voor een leven vol vreugde, rust, vrede en liefde dient wakker te worden. Dient het leven te zien zoals het is, dient de tegenwerkende patronen en overtuigingen in zichzelf te herkennen en daar waar nodig veranderingen aan te brengen.
Extern geluk
Het geluk zoeken in de buitenwereld is een riskante onderneming. Het afhankelijk zijn van iets externs voor je geluk, maakt dat wanneer dat wegvalt, ook het geluk wegvalt. Wanneer je leven gebaseerd is op iemand van wie je houdt, de liefde wegloopt met diegene.
De liefde kent geen grenzen, de liefde kent geen beperkingen. Het leven bestaat uit liefde, en is dus vrij van beperkingen. De enige beperkingen die er zijn, zijn de beperkingen die wij zelf toelaten. Zijn de beperkingen die wij accepteren, omdat iedereen het doet of omdat het ons zo geleerd is, of omdat we niet beter weten, of tegen beter weten in toch doen uit angst.
Angst om afgewezen te worden
Angst om afgewezen te worden is aan de orde van de dag. We weten allang dat wij niet iedereen leuk vinden, we weten ook allang dat niet iedereen ons leuk vindt, maar wanneer die bevestiging zich aandient, zijn we er nooit blij mee. Kunnen we niet denken, dankjewel voor je mening, maar ik leg het liever naast me neer? Nee, we gaan met onszelf in conflict: waarom doet diegene zo?
Mannen dienen zich aan, laten zich van hun beste kant zien, maar aan het einde van de dag bellen we onze vriendinnen om uit te huilen: ?hij doet zo vreemd?. Onze samenleving, onze datingscene, bestaat deels uit manipulatie en spelletjes. Wanneer een man oprecht geïnteresseerd is, dan vinden we hem te lief. We hebben de voorkeur aan iemand die het ons een tikje moeilijk maakt, want daar kunnen we de bevestiging vinden dat we het waard zijn. We zien niet dat het in de liefde daar niet om gaat, maar onze hang naar bevestiging maakt dat we steeds op de foute man vallen.
In kracht gaan staan
Om een lang verhaal kort te maken, we zoeken en zoeken, terwijl het antwoord op alle vragen in ons schuilt. We hoeven alleen maar stil genoeg te zijn om het te horen. Wanneer we ons openen naar onszelf, wat willen we nu eigenlijk echt? Hoe willen we ons voelen? Hoe willen we ons voelen als we bij onze partner zijn? Dan pas kunnen we het ook herkennen wanneer deze mogelijkheden zich aandienen. Dan pas kunnen we dat zaken uit ons leven schrappen die ons niet dienen en ons tegenhouden om in onze kracht te gaan staan.
Lees ook de vorige columns van Mendy!
Mendy schrijft over relaties, psyche en spiritualiteit. Ze woont in Amsterdam samen met haar honde-kind, Daisy Dallas. In haar eigen 'liefdessituatie' experimenteert ze naar hartenlust.Mendy schrijft iedere week een column over haar eigen ervaringen met betrekking tot haar methodiek.
Ze houdt zich voornamelijk bezig met bewustwording in/en de liefde en het filosoferen hierover. Zij geeft workshops, lezingen en schrijft een boek over haar eigen ontwikkelde methodiek.
Mendy's dag is gevuld met; filosoferen, schrijven, lezen, Daisy Dallas, reizen, ervaren, groeien en liefde... hierover kun je lezen, op MendyvanderLinden.nl en SuperVrouwelijk.nl.