Seks? In 2050 doen we het alleen nog maar voor de lol
Seks om baby’s te verwekken? In 2050 bestaat het niet meer. Nee, tegen die tijd hangen we alleen nog in de kroonluchters voor de lol. En eh, de kinderen dan? Die laten we gewoon via reageerbuizen ontstaan.
Bijna iedere vrouw is er weleens bang voor: ongewenst of ongepland zwanger worden. Als je eraan denkt, kan dat je seksplezier aanzienlijk verminderen: je bent er misschien meer op gebrand erg voorzichtig te zijn, waardoor het genot het moet ontgelden. Er zijn ook stellen die juist heel graag een kind willen. Voor hen wordt het soms een obsessie: seks draait vooral om het bevruchten van de vrouw en minder om het plezier. Vanaf 2050 bestaan bovenstaande scenario’s niet meer, aldus Metro UK. Rond die tijd hebben we definitieve maatregelen genomen om niet ongepland zwanger te worden, zodat we kunnen kiezen voor kinderen wanneer wij dat willen.
Ivf
Het krijgen van kinderen op een waterdichte manier uitstellen: hoe doe je dat? Volgens dr. Carl Djerassi, 91 en uitvinder van de anticonceptiepil, hebben tegen 2050 de meeste vrouwen hun eitjes ingevroren en is het merendeel van de stellen gesteriliseerd. Deze ‘trend’ zal vooral tot stand komen door vrouwen die eerst voor een carrière willen gaan en zich niet willen drukmaken over of ze over een aantal jaar nog wel kinderen kunnen krijgen. Hoe zij later alsnog voor een kind kunnen kiezen? Via ivf.
Gevolgen
Het zelf bepalen wanneer je een kind krijgt, heeft volgens dr. Djerassi een aantal gevolgen. Ten eerste kunnen stellen meer uit hun avontuurtjes tussen de lakens halen, want ze hoeven zich niet druk te maken over ongewenste of ongeplande zwangerschap. Ze kunnen zich dan ook helemaal laten gaan en seks en voortplanting 100% los van elkaar zien. Daarnaast zouden sterilisatie en het invriezen van eitjes volgens de piluitvinder een stop op abortus zetten: wanneer je zelf kiest wanneer je zwanger wilt worden, zal er geen sprake meer zijn van ongewenste zwangerschap. En ook: wanneer je echt voor een kind kiest, zal het kind zonder meer geliefd zijn, wat ook een positieve invloed heeft op je relatie. “Dat reageerbuisbaby’s niet bevorderlijk zouden zijn voor je relatie, is dus onzin”, verklaart Djerassi. “Het is juist precies andersom.”
Wat denk jij: kiezen we tegen 2050 massaal voor ivf of vind je die voorspelling wat te voorbarig?