Je vriend als huisman, fijn of toch niet?
Het huis is altijd spik en span en je hoeft er geen, naar handcrème geurende, vinger voor uit te steken en na het werk hoef je alleen nog maar aan te schuiven aan tafel. Je hoeft helemaal niks meer. Zelfs de was is al gedaan. Is dit dan de ideale wereld? Er staat natuurlijk ook wat tegenover...
Voordelen
1. Je komt niet heerlijker thuis dan in een schoon huis. Ja dat klinkt fréakin’ burgerlijk, maar het is wat het is. Een fris huis met zelfs een gedweilde vloer - ja dat ruik je - en het lekkerste van dit alles: het is vóór je gedaan. Je hebt er zelf geen steentje aan bijgedragen. Zelfs geen zandkorrel.
2. Hij doet de boodschappen, hij kookt én hij doet de afwas. Hoewel je die laatste nog wel eens wilt overnemen, omdat je je anders wel erg schuldig gaat voelen. Hoewel hij het helemaal niet erg vindt. Hij zegt dan ook: “nee schatje, ga jij maar even lekker chillen, je hebt de hele dag al hard genoeg gewerkt”. Nou ja, werken, denk je bij jezelf. Dat je daarvoor salaris krijgt mag een wonder heten, maar goed als hij wil afwassen: dikke vette prima. Bijkomend pluspunt: jij mag vaak de recepten uitzoeken, want mannen zijn daar toch een stuk minder creatief in.
3. Plee schoonmaken? Niet jouw taak! Heer-lijk. Natuurlijk trek je af en toe een doekje over de plee als er weer eens vrienden over de vloer zijn geweest die het wel erg zwaar vonden om de bril omhoog te doen voordat ze over de wc-rand sproeiden. Geen probleem. En ook kun je het eens in de zoveel tijd niet laten om de plee grondig te reinigen, want vrouwen verstaan onder ‘schoon’ toch net wat anders dan mannen. Maar hé, laten we niet zeiken, want verder doet hij het perfect.
4. Jij mag een auto uitzoeken, want vooral jij hebt hem nodig. Niet dat je er iets vanaf weet, en eigenlijk laat je je zo erg beïnvloeden dat meneer huisman hem in the end uitzoekt, maar dat boeit niet. Dat zou je nooit toegeven.
5. Je hebt nooit onderbroeken tekort, omdat je bent vergeten een wasje te doen. Oops. De wasmachine draait chronisch op volle toeren. Voor hem is er weinig dat meer ontspanning geeft dan wasjes draaien.
6. Jij hakt grote financiële knopen door, want jij hebt het geld immers op de plank gebracht. Is dat een voordeel? Euh, jaha! Want dan beslis jij uiteindelijk wat er met het geld wordt gedaan.
Nadelen
1. Misschien moet je wel zo nu en dan even het huisvuil naar buiten knallen, omdat je toch langs die plaatselijke, wekelijkse afvalberg op de stoep loopt als je richting je werkt vertrekt van huis. Ach ja, als hij de kostwinnaar zou zijn, dan zou hij het doen.
2. Al het leuke in huis blijft voor jou over want hij heeft daar geen puf meer voor: experimenteren met eten, het huis inrichten, alles gezellig maken met plantjes, kaarsjes dat soort shizzle. Zwaaaar leven, je weet het.
3. Hij heeft een betere band met de katten. Ja hij is eigenlijk de kattenmoeder hier. Hij is namelijk degene die ze eten geeft en waarbij ze op schoot kruipen. Hij gaat met ze naar de dierenarts, want daar heb jij natuurlijk geen tijd voor, carrièretijger die je er bent. Maar wie doet in ruil daarvoor de kattenbak? Hij. En als je iets goors in de wereld moet noemen dan is het de kattenbak wel. Yuk.
4. Hij heeft alle tijd om mee te gaan shoppen. Dat is echt geen probleem. Hij vindt het eigenlijk wel leuk. Het is dan ook niet zo dat jij zo’n vrouw bent die úren in een winkel blijft hangen. Je rent even door de rekken, zet je helikopterview aan en bent dan eigenlijk na een uurtje of twee wel klaar met het winkelen. In die tijd heeft hij de mannenafdelingen ook wel gezien.
5. Alles staat op jouw naam, jij bent de kostwinnaar en daarom draai je ook op voor de financiën. Als de maand weer eens langer is dan je loon mag jij je crea Bea inzetten om het op te lossen.
6. Je moet je geld delen. Dus nadat de Belastingdienst een graai in jouw zuurverdiende centjes heeft gedaan moet je het ook nog eens zo ongeveer halveren, want hij moet natuurlijk ook dingen voor zichzelf kunnen kopen.
En? Lijkt het je wat, zo'n huisman?