Bah! Zo vies is jouw handtas
Misschien iets minder leuk om te horen, maar jouw handtas is een broedplaats voor bacteriën. Nee, don’t worry, je wordt er niet direct ernstig ziek van, maar echt een lekker idee is het niet dat je iedere dag weer gratis vervoer aan het regelen bent voor E.coli, stafylokok en enkele fecale bacteriën.
Hallo bacteriën!
Gezellig knus zitten al die bacteriën bij elkaar in jouw handtas, want een beetje vrouw heeft een heel leven in haar handtas zitten. Sleutels, portemonnee, haarelastiekjes, haarspeldjes, lippenstiftjes, poeders, notitieboekjes en ga zo nog maar even door. Donna Duberg, professor biomedische wetenschappen aan de Amerikaanse St. Louis University, zegt dat het schoonmaken van je handtas ontzettend belangrijk is. Ze legt uit dat onze handen elk halfuur zo’n 30 oppervlakken aanraken. Oppervlakken waar heel wat bacteriën te vinden zijn, zoals deurknoppen, toetsenborden en zeeppompjes. En dan hebben we het nog niet eens over de openbare toiletten en de bussen gehad.
Ziekjes
Onder bacteriën in je handtas, vallen ook de fecale bacteriën en de E.coli bacterie. Ook de stafylokok is vaak terug te vinden op lederen tassen en laat leer nou net ons favo materiaal zijn als het aankomt op mooie handtassen. Helaas is de stafylokok een boosdoener voor maag- en darmklachten en huidaandoeningen. Wowie! Heb jij een gezond immuunsysteem, dan is deze natuurlijk wel opgewassen tegen een stel van deze irritante bacteriën. Kinderen daarentegen zijn er wel gevoeliger voor. Ze worden sneller ziek omdat ze graag aan allerlei objecten likken of erin bijten. Schoonmaakexpert Jolie raadt aan om wekelijks je handtas eens even grondig schoon te maken. Ook de spulletjes die erin zitten natuurlijk, ook daar houden die bacteriën zich graag schuil. Lekker doen dus!
Krijgt jouw handtas wel eens een grondige schoonmaak?