Le Perron

In Hilversum, maar ook op de markten van andere grote steden als Amsterdam, Amstelveen, Haarlem en Utrecht, kun je tegenwoordig terecht voor brood zoals je dat in de beste Franse boulangeries koopt: vers, geurig en met liefde gemaakt. Het innovatieve concept van Le Perron is het werk van Market Food Group, ook bekend van het succesvolle concept Bakkerij 't Stoepje. Ook fijn is dat de producten gemaakt worden met eerlijke, meestal biologische ingrediënten. Niet alleen verantwoord, maar zeer bepalend voor de smaak. Omdat er geen kunstmatige ingrediënten toegevoegd worden, kan je het graan en de passie voor het brood echt proeven. Ik kom er vooral voor de boterige, goudgele croissants die ik nergens, buiten Frankrijk, zo lekker heb gegeten als hier. En geen weekend gaat voorbij zonder een doos van hun vrolijk gekleurde macarons. Kleine meesterwerkjes, niet alleen qua uiterlijk, maar zeker ook qua smaak. Voor een heerlijke lunch koop ik ook af en toe een van hun lekkere quiche-varianten. Een salade en een koud wit wijntje erbij, en mijn middag kan niet meer stuk. Paola is culinair blogger voor Ze.nl en verblijdt ons regelmatig met haar kennis op culinair gebied! |