Dit zijn de voordelen van bh-loos door het leven gaan

Lifestyle door Anne-Fleur

Het is inmiddels een heuse trend geworden, vrouwen kiezen er hier en daar voor om bh-loos de deur uit te stappen en de teugels letterlijk even te laten vieren. Dat begrijpen wij in ieder geval heel goed, want een bh kan soms vreselijk irritant zijn. Een andere reden om je bh lekker achterwege te laten is dat het heel veel (gezondheids)voordelen heeft. Hier zijn ze!

Bh-loos door het leven gaan

Na een lange dag thuis komen en als allereerste je bh loskoppelen is het beste gevoel óóit. Deze boobietraps staan erom bekend te knellen, te irriteren, en soms niet goed te ondersteunen. Zelfs wanneer je een comfortabele beha draagt, kun je nog last hebben van afzakkende bandjes en kriebelende (afgeknipte) labels. Al met al is het dragen van een beha echt niet altijd een pretje. Dat veel vrouwen er tegenwoordig voor kiezen om lekker bh-loos door het leven te gaan, snappen wij dan ook maar al te goed. En dan komen we met nog beter nieuws, want het niet dragen van een beha is blijkbaar heel gezond voor je.

Gezondheidsvoordelen

De Franse onderzoeker dr. Jean-Denis Rouillon heeft voor een hele lange tijd onderzoek gedaan naar de effecten van bh-loos zijn. Voor je borsten blijkt het in ieder geval een hele opluchting te zijn. Zo zou het niet dragen van een bh beter zijn voor je huid en borstweefsel. Ook zou het rugklachten kunnen verminderen en voorkomen. Dat is erg interessant, want veel vrouwen 'moeten' een bh dragen om juist géén rugklachten te hebben. Was de oplossing dus altijd al bh-loos leven?

Een ander voordeel voor je borsten wanneer je geen bh draagt, is de vermindering van striae rondom dat gebied. Je huid zou zachter worden, maar tegelijkertijd ook steviger. Daarnaast zorgt een bh voor een verminderde bloedcirculatie en vrouwen die dus geen bh dragen kunnen beter ademen.

Hangende borsten

Een van de redenen dat veel vrouwen een beha dragen is het voorkomen van hangende borsten. Zeker met een grotere cup, kan dat een heuse angst zijn. Toch blijkt het, net als bij de rugklachten, juist andersom te werken. Je borstweefsel ontwikkelt zich namelijk meer (wat zorgt voor een natuurlijke lift) en ook de tepels worden jaarlijks zo'n 7 millimeter gelift zonder bh. Wow!

Grotere cups

Heb jij een grotere cupmaat en voel je je nog niet helemaal prettig bij het niet dragen van een bh buiten de deur? Probeer het dan eens in het weekend, of 's avonds wanneer niemand je ziet. Ook jouw borsten verdienen wat vrijheid. Free the boobies, zullen we maar zeggen.