Kopen Zonder Kijken-Alex van Keulen doet schokkende onthulling

Media door Alyssa

Alex van Keulen, die we kennen als makelaar van het populaire tv-programma Kopen Zonder Kijken, heeft een ongelofelijk inspirerend verhaal te vertellen. Als negende kind in een gezin van tien groeide hij op in een omgeving waar nieuwe kleren een luxe waren die hij zich niet kon veroorloven.

Geen makkelijke jeugd

In gesprek met Vriendin vertelt Alex over zijn jeugd. Zo moest hij het alleen maar afdankertjes van zijn oudere broers doen. Het was geen gemakkelijke jeugd; zijn moeder kon nauwelijks voor hen zorgen. Alex werd voornamelijk opgevoed door zijn oudere broers en zussen. "Mijn moeder kon niet voor ons zorgen, zij zat de hele dag naar buiten te kijken en te roken."

Pijnlijke momenten

Voor Alex was het leven een voortdurende strijd. "Natuurlijk waren er pijnlijke momenten, als iedereen schoolmelk kreeg en ik als enige niet. Of als ze na de vakantie verhalen hadden en wij niet verder waren geweest dan de achtertuin."

Pesten 

Op school werd hij gepest vanwege zijn eenvoudige kleding en zijn onverzorgde uiterlijk. Maar Alex liet zich niet uit het veld slaan; hij besloot om voor zichzelf op te komen. Na een confrontatie met zijn pesters, waarbij hij eindelijk terug vocht, hield het pesten abrupt op. "Op rubberen laarzen, geen nieuwe kleren, een kapsel dat mijn moeder zelf knipte en dat er niet uitzag. Dan ben je al gauw de klos. (…) Ik ben naar de sportschool gegaan, heb hard getraind en gewacht op het juiste moment." Hij verdiende het respect van zijn klasgenoten en bewees dat hij niet langer over zich heen liet lopen.

Vechten voor wat je wil bereiken

Met vastberadenheid en doorzettingsvermogen wist Alex zijn situatie te verbeteren. Terwijl zijn broers en zussen aan het werk gingen en er meer geld beschikbaar kwam, kon ook hij eindelijk genieten van nieuwe kleren en een betere levensstandaard. Zijn ervaringen hebben hem geleerd om te vechten voor wat hij wil bereiken en hebben hem uiteindelijk gevormd tot de succesvolle makelaar die hij vandaag de dag is.

Lees ook: Stopt makelaar Alex van Keulen bij Kopen Zonder Kijken om deze stap te zetten?