3 eenvoudige recepten voor drukke werkdagen

Eten door Juliët

Je herkent het vast wel. Je hebt een drukke werkdag achter de rug en je moet nog koken. Hoe gaan we dit doen? Gelukkig hebben wij een paar makkelijke recepten voor je. Enjoy the meal! 

Eenvoudige recepten voor drukke werkdagen 

Recept 1: Visburger

Ben jij net als ons dol op vis? Dan is dit recept met een visburger echt wat voor jou. Het is een orginele en vooral frisse twist op de klassieke hamburger. We maken gebruik van kabeljauwfilet en gerookte zalm. Deze serveren we op een broodje met romige avocado en verse knapperige groenten. Oh ja en niet te vergeten de zongedroogde tomatentapenade maakt het helemaal af. Het is eenvoudig te bereiden en erg voedzaam.

Dit heb je nodig voor vier personen:

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 400 gr kabeljauwfilet
  • 100 gr gerookte zalm
  • 2 sneetjes casinowit
  • 1 ei
  • 4 el zongedroogde tomatentapenade
  • 0,5 komkommer
  • 1 little gem sla
  • 4 avocado's
  • 4 tl kappertjes
  • 8 el cocktailsaus
  • Olijfolie
  • Peper en zout
     

Bereidingswijze:

  1. Het is tijd om dit gerecht te maken. Hak de kabeljouwfilet in grove stukken en snijd de korstjes van het brood af. Deze hak je daarna grof. Samen met de kabeljouwfilet en het ei, hak je dit fijn in een keukenmachine. Voeg vervolgens de zongedroogde tomatentapenade en 0,25 theelepel zout toe en meng goed. 
  2. Kneed van dit mengsel 4 platte schijven en laat deze in de koelkast opstijven totdat je ze gaat gebruiken.
  3. Snijd de hamburgerbroodjes vervolgens door midden en rooster ze aan de zijkant in een droge en hete koekenpan tot ze lichtbruin zijn.
  4. Snijd komkommer in dunne plakjes en halveer de avocado's. Verwijder de pit en schep al het vruchtvlees eruit. Prak de avocado en de kappertjes en breng dit op smaak met peper en zout. 
  5. De visburgers bak je in circa 8-10 minuten in een pas met een scheutje olijfolie.
  6. Nu is het tijd om het broodje te besmeren met het avocadomengsel. Leg de burgers op de broodjes en verdeel de sla, komkommer en gerookte zalm over de burgers. Top dit af met 2 eetlepels cocktailsaus en leg bovenop van de burger op de burgers en steek dit vast met een prikker. Tijd om te eten! 

Recept 2: Enchilada's met gehakt

Heb jij zin in een smaakvol gerecht dat snel op tafel staat? Probeer dan eens dit recept met enchilada's en gehakt. Gevuld met hartig gehakt, bonen en kruiden. Heerlijk een saus van tomaten, texmex-kruiden en ui erbij. Beetje cheddar kaas en jij kan heerlijk smullen. Kom maar op met dit recept.

Dit heb je nodig voor vier personen: 

  • 4 tortilla's
  • 500 gr gemengd gehakt (eventueel vega)
  • 1 rode ui
  • 2 bosuien
  • 4 takjes koriander
  • 2 limoenen
  • 300 gr bonenmix
  • 1 blik tomaten
  • 150 ml passata
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 gr geraspte cheddarkaas
  • 125 ml zure room
  • 2 el texmex-kruiden
  • (Zonnebloem)olie
  • Peper en zout
     

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven-en onderwarmte) of 180 graden (hetelucht).
  2. Doe een scheutje (zonnebloem)olie in een ruime koekenpan. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit circa 5 minuten. Roer nu 0,5 eetlepel texmex-kruiden en de tomatenpuree door het gehakt en bak dit voor 2-3 minuten mee.  
  3. Spoel de bonen af en laat ze uitlekken. Voeg 90 mililiter passata en bonenmix toe aan het gehakt en schep dit om. Breng dit eventueel op smaak met peper en zout. Vul nu de tortilla's er mee en rol ze op. Leg ze in de ovenschaal. 
  4. Maak nu de saus voor de enchilada's. Maak eerst de koekenpan schoon. Haal de schil van de rode ui en hak dit fijn. Nu verhit je opnieuw een scheutje oli ein de koekenpan. Bak hierin de ui op laag vuur voor 3-4 minuten. Zorg dat de ui lichtbruin wordt. Voeg de tomaten uit blik en 60 mililiter passata toe en roer de eetlepel met texmex-kruiden er door. Kook dit tot een dikke saus. 
  5. Schep nu de saus over de opgerolde tortilla's en bestrooi royaal de geraspte cheddar. Ze dit in de oven en laat de enchilada's warm worden en laat de kaas smelten in 20 minuten. 
  6. Voor de saus, meng je zure room met 0,5 eetlepel texmex-kruiden, 2 eetlepels olie en 1 eetlepel water. Knijp de limoenen uit en roer een gladde dunne saus. Snijd de bosbuien in dunne ringen en hak de koriander fijn. Haal de enchilada's met gehakt uit de oven, bestrooi met bosui en koriander en zigzag de saus erover. 

Recept 3: Pita gyros met tzatzikisaus en ingelegde rode ui

Vandaag eten we Grieks! Heerlijke pita met gyros en ingelegde rode uit. Dit recept maken we af met een frisse tzatzikisaus. Sappige varkenshaaskarbonades met lekker veel gyroskruiden, geserveerd met radijs, tomaat en komkommer. Loopt bij jou het water ook al in de mond van dit recept?

Dit heb je nodig voor vier personen:

  • 600 gr karbonades (of bekijk onze vega-tip bovenaan dit artikel)
  • 4 pitabroodjes
  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • 4 radijsjes
  • 1 grote rode ui
  • 6 tenen knoflook
  • 100 gram crème fraîche
  • klontje boter
  • 1 el mayonaise
  • 2 el gyroskruiden
  • 6 el rode wijnazijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout
     

Bereidingswijze:

  1. We beginnen met het snijden van rode ui in ringen. Leg deze vervolgens in een kommetje en schenk er wat rode azijn over. Laat dit voor 20 minuten staan. 
  2. Besprenkel vervolgens de pitabroodjes met water en bak ze in een voorverwarmde oven op 220 graden. Doe dit voor ongeveer 4-6 minuten. De broodjes kun je ook nog roosteren in een broodrooster.
  3. Het is nu tijd om de tzatziki-saus te maken. Halveer hiervoor de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadjes er uit. Rasp vervolgens de komkommer op een grove blokrasp of met een keukenmachine. Meng de komkommerrasp door de crème fraîche en mayonaise. Knijp de knoflook er bovenuit. Meng alles goed door elkaar en breng dit op smaak met peper en zout. Als je een gladde saus wilt, gebruik je de staafmixer. 
  4. Snijd vervolgens het varkensvlees van het bot en daarna in reepjes. Bestrooi het met zout en gyroskruiden. Verhit wat olijfolie met boter in een koekenpan. Bak de vleesreepjes in 5 minuten goudbruin. 
  5. Snijd de tomaat en radijs in plakjes en vul de broodjes met saus, vlees, tomaat. Doe de radijs en de ingelegde rode ui erbij.