5 redenen om een vision board te maken

Vrije tijd door Linde

Vind je het moeilijk om erachter te komen wat je wil doen met je leven? Wil je graag een doel voor het jaar stellen? Of heb je zin om te knutselen en tegelijkertijd iets nuttigs te doen? Dan is een vision board maken een leuke goede oplossing voor jou.

Lees ook: 3x redenen waarom knutselen goed is voor je mentale gezondheid

Wat is een vision board?

Een vision board is een collage van foto’s, stickers, plaatjes, citaten die jouw doelen, dromen en wensen visualiseren. Een vision board is om te inspireren door je doelen en je toekomstbeeld tastbaar te maken. Een vision board focust niet per se op je einddoel, het is ook gericht op het proces.

Je doelen visualiseren

Een vision board visualiseert dus je doelen. Waarom is dit een reden om er een te maken? Wanneer je een vision board maakt, denk je goed na over wat je doelen zijn en wat je wil bereiken. Je krijgt een beter beeld over wat je wil en omdat je hier bewust mee aan de slag gaat, zie je ook meer mogelijkheden om dit te halen. Ook helpt een vision board als je nog niet weet wat je wil. Want als je vision board af is, heb je toch een visueel doel voor je leven.

Motivatie

Als je je vision board ophangt of neerzet op een plek die je vaak ziet, word je elke dag weer herinnerd aan je doelen. Dit motiveert om je doel te bereiken. Als je je droom telkens voor je ziet, wil je er ook sneller voor werken.

Bewust worden van je doelen

Omdat je bij een vision board bewust bezig bent met van je doelen werkelijkheid maken, kom je de kansen sneller. Een vacature of evenement dat je eerst niet opviel springt er nu uit. Doordat je bezig bent met je doelen, vallen de kansen om deze te bereiken steeds meer op.

Leuke reminder

Wanneer je de doelen op je vision board behaalt, is dit een leuke reminder dat je dromen langzamerhand uitkomen. Je hebt je vision board namelijk na een tijdje in je achterhoofd en denkt er niet meer zo veel over na. Om dan terug te kijken naar de tijd dat het nog een droom was, is niet alleen leuk maar ook erg motiverend.

Het is ook gewoon leuk

Een vision board maken is ook gewoon heel leuk. Knutselen terwijl je toch iets belangrijks doet, geeft een goed gevoel. Het is ontspannend om aan te werken en zorgt voor een goed humeur.

Hoe maak je een vision board?

Wil jij nu ook een vision board maken? Het is heel simpel. Pak wat magazines, stickervelletjes, stiften en alles wat jij erop wil zetten bij elkaar. Bedenk je doel, deze is groot of klein. Je hoeft niet gelijk je levensdoel te visualiseren, Een klein doel zoals je doel voor het jaar is ook goed. Denk bijvoorbeeld aan een carrière-, liefdes- of gezondheidsdoel. Knip de afbeeldingen, tekstjes en alles wat past bij je doel uit en plak het op een vel papier. Zo simpel is het. Ben je niet zo van het knutselen? Dan is een digitaal vision board meer wat voor jou. Canva is hier een prima optie voor. Een voordeel van een digitaal vision board is dat je deze makkelijk aanpast. Een nadeel is dat je hem misschien niet elke dag ziet, tenzij je het als je computer achtergrond instelt.

Ga jij nu ook een vision board maken? Wees er lekker creatief mee. Doe het op jouw manier, er is geen goed of fout. Je hebt altijd de mogelijkheid een nieuw board te maken.

Bron: wearelions.be universityofme.nl stationery store.nl Beeld: istockphoto.com